Back Back Nieuws

NH Hotel Group verstevigt positie in Zuid-Amerika

18 september 2015
NH Hotel Group heeft twintig hotels van de voormalige Hoteles Royal hotelketen geïntegreerd in zijn hotelportfolio. In het bijzijn van de Colombiaanse President Juan Manuel Santos Calderon zijn de hotels officieel geïnaugureerd in NH Collection Royal Teleport in Bogotà. Door de toevoeging van de hotels in Colombia, Chili en Ecuador verstevigt NH Hotel Group zijn positie in Zuid-Amerika verder naar 57 hotels met in totaal meer dan 10.000 kamers. De hotels opereren onder twee merken van de keten: NH Collection en NH Hotels.

Onderscheiding
De officiële openingsceremonie in Bogotà werd geleid door de President van Colombia, Juan Manuel Santos Calderon, de Secretaris-Generaal van de UNWTO (United Nations World Tourism Organization), Taleb Rifai, en de Colombiaanse Minister van Commercie, Industrie en Toerisme, Cecilia Álvarez-Correa. Rafael Roldán, President van de FECECA (Federation of Official Spanish Chambers of Commerce in America) overhandigde de keten een speciale onderscheiding voor haar investering en expansie in Zuid-Amerika. Deze bekroning erkent het hoge serviceniveau van NH Hotel Group wereldwijd en de internationale ontwikkeling van NH Hotel Group op economisch, cultureel en wetenschappelijk vlak.

Federico González Tejera, CEO van NH Hotel Group, benadrukt de ambitie die de keten heeft in Colombia: 'Colombia is een bestemming die steeds aantrekkelijker wordt. Het is onze intentie om te blijven groeien in dit land en om een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van de maatschappij door onze kennis en ervaring te delen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de ontwikkeling van het toerisme een boost krijgt. Colombia is een strategische markt die onze positie in deze regio zal versterken. Door onze producten en services aan te bieden, willen we voor onze gasten memorabele ervaringen creëren die passen in hun leef- en werkomgeving.'

Chili en Ecuador
Naast de uitbreiding in Colombia heeft NH Hotel Group vier hotels in Chili en één hotel in Ecuador toegevoegd. Deze overnames zijn in lijn met het strategisch vijfjarenplan van NH Hotel Group, waarin expansie één van de belangrijkste pijlers is. De overname van Hoteles Royal komt voort uit de visie van het bedrijf:  wanneer iemand een reis, overnachting of meeting plant in een stad, zakelijk of privé, zal diegene zich altijd afvragen: 'Is er een NH Hotel op mijn plaats van bestemming?'

Naast Chili, Colombia en Ecuador opereert NH Hotel Group in de regio eveneens in Argentinië, Chili, Cuba, de Verenigde Staten, Haïti, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Uruguay en Venezuela.

Op de foto: de opening in Bogotà

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!