Back Back Nieuws

NH Hotel Group gebruikt kurken voor constructie en isolatie van hotels

22 januari 2015
CORK2CORK is een initiatief van NH Hotel Group. Het initiatief heeft tot nu toe ruim 1994 kilogram gerecyclede kurk opgeleverd. Meer dan 75 hotels van NH Hotel Group in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland hebben sinds de start van het project kurken van wijnflessen verzameld. Deze kurken zijn vervolgens gebruikt voor de constructie en isolatie van hotelmuren en -vloeren. Hiermee levert CORK2CORK een substantiële bijdrage aan de realisatie van de duurzaamheidsdoelen van NH Hotel Group.

Sustainabilitybeleid
CORK2CORK valt onder het sustainabilitybeleid van NH Hotel Group en is uitgerold in samenwerking met Amorim, wereldwijde producent van kurk en kurkhoudende bouwmaterialen. Doel is om de fleskurken die gebruikt worden in de hotels een tweede leven te geven door deze te hergebruiken als bouw- en isolatiemateriaal. De ingezamelde kurken zijn samen goed voor 8000m2 aan muur- en vloeroppervlakte, ingezet voor de bouw en renovatie van meer dan 300 hotelkamers.

Mooi resultaat
‘We zijn heel trots op dit resultaat van het Cork2Cork programma. We hebben een mooi natuurproduct een tweede leven kunnen geven. Dit is één van de voorbeeldprojecten waarmee we concrete vorm geven aan ons sustainabilitybeleid richting interne en externe betrokkenen,’ aldus Mónica Chao Janeiro, Director of Environmental Management and Sustainability van NH Hotel Group. ‘De enthousiaste reacties en het mooie resultaat van deze actie motiveert ons om op deze weg verder te gaan met de duurzaamheidsprojecten in onze bedrijfsvoering.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!