Next Venue introduceert garantiefonds voor evenementen Next Venue introduceert garantiefonds voor evenementen
Back Back Nieuws

Next Venue introduceert garantiefonds voor evenementen

06 mei 2020

Locatieplatform Next Venue introduceert een garantiefonds om evenementenorganisatoren te beschermen tegen financiële schade als gevolg van onverwachte calamiteiten. Zo maakt het garantiefonds het mogelijk om kosteloos een evenement te verplaatsen als er bijvoorbeeld een pandemie uitbreekt.

In te roepen tot vlak voor het evenement

Organisatoren sluiten bij het boeken van hun evenement een calamiteitendekking af voor hun beurs, congres of zakelijk evenement. De kosten hiervoor bedragen 2% van de offertewaarde. Vindt er een calamiteit plaats? Dan kunnen organisatoren van 10 werkdagen tot aan de laatste dag voordat het evenement plaatsvindt een beroep doen op de dekking van het fonds.

Zekerheid bij drie soorten calamiteiten

In totaal zijn er drie verschillende soorten calamiteiten die gedekt worden door het fonds. In de eerste plaats gaat het om pandemieën, zoals het huidige coronavirus. Organisatoren kunnen ook een beroep doen op het fonds als de overheid maatregelen afkondigt waardoor een evenement niet door kan gaan. Tot slot dekt het fonds de verplaatsing van een evenement als er een overlijden plaatsvindt in de directie van het bedrijf of de instantie die het evenement organiseert.

Next Venue

Next Venue is een platform van 20 historische, industriële, landelijke en moderne evenementen- en congreslocaties. Het gaat onder meer om toonaangevende locaties zoals de Amsterdome, De Rijtuigenloods, De Werelt en de Midden Nederland Hallen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!