Back Back Nieuws

Netwerken 2.0 met deelnemerslijsten met realtime foto

11 februari 2015
Evite, specialist in invitatiemanagement, introduceert met ‘Look who’s here!’ een nieuwe dienst, die netwerken effectiever maakt. Naast het verzamelen van relevante gegevens over deelnemers aan een bijeenkomst wordt ook een real-time foto van de aanwezigen gekoppeld aan de database. Hierdoor zijn mensen makkelijker te herkennen. Evite heeft ‘Look who’s here!’ onlangs tijdens het evenement InnoFest 2015 toegepast.

Het vinden van (zakelijke) matches wordt steeds belangrijker. De mogelijkheid van netwerken is voor deelnemers aan een bijeenkomst vaak net zo belangrijk geworden als de inhoud van de bijeenkomst zelf. ‘Toch blijkt het vaak lastig om de juiste persoon te vinden op basis van badges of de vooraf aangedragen profielinformatie, inclusief gedateerde LinkedIn profielfoto’s of vage vakantiekieken’, aldus Edwin Rooijakkers van Evite.

Direct en automatisch
De oplossing is even simpel als doeltreffend. Zodra bezoekers op een locatie aankomen, wordt men gescand. Vervolgens wordt een foto (van kruin tot middel) gemaakt die direct aan de persoon in de database wordt gekoppeld. De bezoeker ontvangt direct en automatisch een sms met een link naar de mobiele website met de foto-deelnemerslijst. Voor wie geen smartphone heeft of graag een groter plaatje wil zien, staan op de eventlocatie touchscreens, waarop in real-time door de lijst met daadwerkelijk aanwezigen gescrold kan worden. De link blijft meerdere dagen actief, indien deelnemers de presentielijst na afloop van het event nog willen raadplegen.

Gesprekspartner
Edwin Rooijakkers: ‘Met deze nieuwe dienst zien deelnemers aan een bijeenkomst hoe de andere aanwezigen er op dit moment uitzien. Je kunt de gewenste gesprekspartner dus makkelijker vinden; ook doordat je ziet wat diegene aanheeft. Voordeel is tevens dat deelnemers niet zelf een foto moeten uploaden. En deelnemers zijn zowel offline op de touchscreens als online via de mobiele website te bekijken.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!