Back Back Nieuws

Net geopende INK Hotel Amsterdam wint European Hotel Design Award

25 november 2015
Tijdens een prestigieuze awardceremonie in het Park Plaza Westminster Bridge in Londen heeft de organisatie van de European Hotel Design Awards gisteravond INK Hotel Amsterdam beloond met de award voor beste ‘Interior Design Lobby, Lounge & Public Areas’. Het Amsterdamse hotel dat voor het design samenwerkte met gerenommeerd architectenbureau Concrete Amsterdam, was de enige Nederlandse genomineerde tijdens de avond.

De ingang van het INK Hotel Amsterdam weerspiegelt het leven aan de Amsterdamse grachten: kleurrijk, gezellig druk en inspirerend. Voorbij de receptie komen bezoekers in de patio en ontdekken ze een verborgen en veel rustiger stukje stad. Door het overkoepelende glazen dak en de statige boom in het midden, lijkt het of ze een Amsterdams hofje betreden. 'We laten bij het INK Hotel Amsterdam de grenzen tussen buiten en binnen verdwijnen, met veel groen, ruwe stenen, glazen wanden en natuurlijk licht,' aldus het architectenbureau Concrete.

Juiste keuzes
'We zijn ongelooflijke trots dat we deze internationale prijs in ontvangst hebben mogen nemen. Om dit hotel in april van dit jaar te kunnen openen, hebben we een aantal onconventionele keuzes gemaakt wat betreft het interieur, ons personeel en de faciliteiten. Deze award voelt als een beloning dat we de juiste keuzes hebben gemaakt,' vertelt Joachim de Looij, General Manager van het INK Hotel Amsterdam.Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!