Back Back Nieuws

Neptunus levert 'thermo-hal' IJssculpturenfestival

23 november 2009
Afgelopen zaterdag is de zevende editie van het Nederlands IJssculpturenfestival van start gegaan. Op het terrein van het Designer Outlet Center in Roermond bouwde Neptunus de ijskoude, tijdelijke accommodaties.

 

Het Nederlands IJssculpturenfestival doet dit winterseizoen Roermond aan. De zevende editie van dit unieke winterfestijn draait om het thema ‘klassieke boeken’. Onder een constante temperatuur van -8 graden wordt de sneeuw- en ijswereld aan het publiek gepresenteerd. Neptunus bouwde als vaste partner van het IJssculpturenfestival een ‘Evolution’, die door het isolerend vermogen als een ware thermo-hal fungeert.

 

De door Neptunus volledig in eigen huis ontwikkelde Evolution werd in 2004 geïntroduceerd als semi-permanente accommodatie. Het type wordt echter ook veelvuldig ingezet als evenementen-accommodatie. Neptunus plaatste een ‘Ocean’ met een afmeting van 30x25 meter als sfeervol entree- en cateringpaviljoen. Binnen zorgt een mezzanine voor extra vloeroppervlakte. Door het opvallende, bijna 13 meter hoge golvende dak, koos de organisatie voor een echte eyecatcher.

 

Half miljoen ijskoud materiaal

Een team van 50 ijskunstenaars beeldt met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw diverse scènes uit bekende klassieke boeken, zoals Gullivers Reizen, Alice in Wonderland, Klokkenluider van de Notre Dame en Jungleboek, uit.

 

Het festival is te bezichtigen tot en met zondag 28 februari 2010. De organisatie verwacht zo’n 300.000 bezoekers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!