Back Back Nieuws

Neptunus bouwt het Glazen Restaurant in Leeuwarden

18 december 2013
Nog een paar uur en dan gaat het weer beginnen: Serious Request. Na het overweldigende succes van vorig jaar wordt de actie weer gesteund door Het Glazen Restaurant. Alle opbrengsten van het tijdelijke restaurant gaan naar 3FM Serious Request! Neptunus is partner van dit initiatief en heeft het Glazen Restaurant gebouwd op de Lange Pijp, midden in het centrum van de ‘tijdelijke hoofdstad van Nederland’.

Een scherp contrast. 3FM DJ's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering in het Glazen Huis eten een week lang niets; 14 Friese chefs in het Glazen Restaurant koken een week lang op culinair niveau. Maar wel voor iedereen die 3FM Serious Request / Rode Kruis wil steunen: alle opbrengsten van het Glazen Restaurant gaan namelijk naar 3FM Serious Request 2013.

3FM Serious Request 2013
3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2.200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag. Ouders hebben meestal onvoldoende kennis om diarree te voorkomen, om het zieke kind te helpen en het leven van hun kind te redden. Met praktische hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Alle reden waarom 3FM Serious Request dit jaar aandacht vraagt voor deze kwetsbare kinderen.

Tijdelijk restaurant 
Neptunus is, net als in 2012, trotse partner van het Glazen Restaurant en bouwt het tijdelijke, glazen paviljoen. Na het overweldigende succes van 2012 waarin de actie zijn vuurdoop beleefde in Enschede met een opbrengst van ruim €71.000,- kon het niet anders: het Glazen Restaurant moest naar Leeuwarden. En zo geschiedde. Neptunus wilde graag weer meewerken aan het initiatief en bouwt daarom haar tenttype ‘Alure’ met een totaal oppervlakte van 300 vierkante meter.

Het Glazen Restaurant maakt uiteraard haar naam waar: ze wordt volledig met glazen raampanelen uitgerust. Het restaurant is gevestigd op de Lange Pijp, op drie minuten lopen van het Glazen Huis en midden in het centrum van Leeuwarden. Het restaurant is geopend van 17 tot en met 23 december 2013.

Kom jij eten voor het goede doel? Kijk hier voor meer informatie en om je tafel te reserveren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!