Back Back Nieuws

NEMO Science Centre opent een virtuele supermarkt

28 oktober 2016
Een innovatief Virtual Reality project vindt op dit moment plaats in het NEMO Science Center in Amsterdam. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door wetenschappers van het UMC Utrecht Hersencentrum en XL lab (vertegenwoordigd door Atom2Bits) en onderzoekt hersenprestaties van patiënten die na het doormaken van een beroerte, ernstige cognitieve beperkingen ervaren.

Virtuele Supermarkt
Het innovatieve onderzoek in NEMO neemt de vorm aan van een ‘Virtuele Supermarkt” waarbij gebruik gemaakt wordt van Virtual Reality oogbewegingsregistratie technologieën. Dit maakt het mogelijk om resultaten beter in kaart te brengen dan de bestaande pen-en-papier tests. De “Virtuele Supermarkt” is een driedimensionale virtuele omgeving met geïntegreerde onderzoeksinstrumenten die waardevolle inzichten biedt om de behoefte van de patiënt beter te begrijpen.

XL family
XL lab is een start-up van XL family die zich focust op het meten, volgen en kwantificeren van het menselijke gedrag. Dit gebeurt door middel van vernieuwende technologieën en wearables wat waardevolle inzichten creëert voor de commerciële industrie. Het bedrijf is recentelijk een joint venture aangegaan met Atom2Bits – een voorloper op VR gebied met speciaal ontwikkelde oogbewegingsregistratie hardware.

Investeren in start-ups
XL family is een in Amsterdam gevestigde organisatie die gespecialiseerd is in innovatie strategieën, design en software ontwikkeling. Het bedrijf investeert daarnaast in start-ups via XL ventures. Met een sterk portfolio van start-ups deelt XL family haar kennis over validatie en acceleratie methodologieën binnen corporate bedrijfsomgevingen van onder andere Ahold International, ABN AMRO en Port of Rotterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!