Neherlab Auditorium, het verborgen podium dat iedere spreker wil bestormen Neherlab Auditorium, het verborgen podium dat iedere spreker wil bestormen
Back Back Locaties

Neherlab Auditorium, het verborgen podium dat iedere spreker wil bestormen

05 maart 2024

Met onder meer het op spectaculaire wijze naar binnen vliegen van een drone met de sleutel, is het Neherlab Auditorium, gevestigd in het voormalige PTT-gebouw uit de jaren ’50 op het Neherpark in Leidschendam-Voorburg, officieel in gebruik genomen. Gezien de vele lovende reacties die Mandy Freriks-Schild en haar partner Daan kregen, ligt het voor de hand dat in dit iconische gebouw komende jaren een nieuw stukje geschiedenis geschreven gaat worden. Voor iedereen die kennis wil delen en het podium wil bestormen op een hele bijzondere locatie is dit dé plek waar het te doen is. 

Leeromgeving

Mandy ziet het als haar missie om de wereld van sprekers en presentaties te verbeteren Het historische auditorium, waar tal van baanbrekende innovaties op het gebied van technologie hebben plaatsgevonden, is voor haar de locatie bij uitstek. Naast de perfecte leeromgeving voor sprekers/trainers, organisaties en onderwijsinstellingen om hun eigen programmering te realiseren, kunnen sprekers en sprekerscoaches het Neherlab Auditorium huren voor een try-out en/of eigen event, zoals een jaaropening. Daarnaast is de ruimte uitermate geschikt voor bijvoorbeeld vergaderingen, productpresentaties, leadership programma’s en hoorcolleges voor o.a. onderwijsinstellingen tot maximaal honderd personen. ‘We hebben al een aantal mooie aanvragen binnen van onder meer de provincie Zuid-Holland. Deze erkenning geeft een trots gevoel en is een bevestiging dat we met de herbestemming van het Neherlab Auditorium de juiste weg zijn ingeslagen’, aldus Mandy.

Opening

De vele genodigden uit de branche keken tijdens de officiële opening hun ogen uit na het betreden van het Neherlab Auditorium nieuwe stijl. Dat zich hier een fraaie tribune met chique zitplekken in combinatie met klassieke details en een indrukwekkend uitzicht op het (verborgen) podium zou bevinden, konden zelfs de gasten met veel fantasie niet vermoeden. Eenmaal bekomen van deze bijzondere, eerste indruk kregen ze een veelzijdig programma voorgeschoteld die een goede impressie gaven van de talrijke mogelijkheden die het Neherlab Auditorium biedt. Zo waren er onder meer live podcasten on stage met Glenn Vergoossen, Jos Burgers, Joyce de Ruiter en Hans Janssen. Mariska Wessels en Rico Bakker spraken over de kracht van je stem en daarnaast verzorgde Nancy Rademaker het perfecte praatje. En wie je ook sprak – eigenlijk hoefde je alleen maar naar de gezichten te kijken- iedereen was onder de indruk hoe ze bij hét opleidingsinstituut van Nederland, met een eigen theater sprekers opleiden en deze lessen vertalen naar het bedrijfsleven. Een betere locatie, dan dit verborgen podium voor een try-out voor een (professioneel) spreker in de dop, onderwijzer, opleider of trainer is er niet. En heel belangrijk; de akoestiek is hier van oudsher echt geweldig! 

Geschiedenis schrijven op het gebied van spreken- en prestentatievaardigheden daar is het de komende jaren in het Neherlab Auditorium om te doen. Storytelling is voor Mandy een belangrijk onderdeel waarmee ze de locatie verder in de markt wil zetten en liefst natuurlijk met een manier die tot de verbeelding spreekt bij de gasten. Via videomapping- het projecteren van een film of video op een indrukwekkend grote wand-  lukt dit zeker.  Mandy: ‘Het bijzondere verhaal van dit pand vertellen we via een korte (introductie) video op een inspirerende manier graag door. Ik vind dat dit er echt bij hoort en is ook de manier waarop we ons als locatie onderscheiden.’ Een ding is zeker: iedere spreker staat te springen om dit verborgen podium te bestormen. Ben je de volgende?

Tekst: Johan van Dien
Foto’s: Alyssa van Heyst Photograpy

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!