Nederlandse schaatsers in jubileumshow van 80-jarig Holiday on Ice Nederlandse schaatsers in jubileumshow van 80-jarig Holiday on Ice
Back Back Nieuws

Nederlandse schaatsers in jubileumshow van 80-jarig Holiday on Ice

08 december 2023

Holiday on Ice, dat bekend staat om haar spectaculaire en betoverende ijsshows, kondigt met trots aan dat twee Nederlandse kunstschaatsers, Florian Gostelie en Sophie Bijkerk, zullen schitteren in de nieuwste productie 'A NEW DAY'. Het verhaal van deze schaatsers gaat over doorzettingsvermogen, passie en het najagen van dromen.

Nederland staat bekend om zijn rijke schaatsgeschiedenis. En niet alleen voor hardrijden. Het eerste goud dat ooit op de Olympische spelen werd gewonnen was voor kunstrijden, waar Sjoukje Dijkstra in 1964 in Innsbrück triomfeerde, voordat ze 8 jaar lang, samen met Joan Haanappel de show stal tijdens Holiday on Ice voorstellingen.

Deze editie is het de beurt van de Nederlandse talenten Florian Gostelie en Sophie Bijkerk, die deel uitmaken van het ensemble en ons land vertegenwoordigen binnen het 23 nationaliteiten tellende gezelschap. Florian en Sophie, elk met hun unieke verhaal, vertegenwoordigen een schaatstraditie die teruggaat naar de bevroren grachten, meren en rivieren van ons land.

Florian Gostelie (30 jaar)           

Florian is een kunstschaatser uit Amsterdam en heeft een indrukwekkende reis op het ijs achter de rug. Vanaf zijn eerste stappen op de bevroren grachten van Amsterdam tot het vieren van Nederlandse kampioenschappen, heeft Florian vooral veel vastberadenheid getoond. Na een periode van blessures vond hij zijn weg naar de showwereld en heeft hij op prestigieuze cruiseschepen en in Duitsland bij Phantasialand opgetreden. Florian kijkt nu met veel enthousiasme uit naar het touren met Holiday on Ice en vervult hiermee de droom die hij als kleine jongen had.

Sophie Bijkerk (21 jaar)

Sophie, afkomstig uit Barendrecht, is een kunstschaatser met een indrukwekkend cv. Van het winnen van Nederlandse kampioenschappen op jonge leeftijd tot het overwinnen van een zware knieblessure. Hiermee heeft Sophie bewezen een ware doorzetter te zijn. Na haar optredens in tv-programma's als Superkids, heeft ze de wereld van de ijsshows betreden. Met contracten in Europapark en Phantasialand achter de rug, staat Sophie nu klaar voor haar tweede seizoen bij Holiday on Ice.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!