Back Back Nieuws

Nederlandse organisatoren streven naar afvalvrije festivals door samenwerking

16 januari 2015
Green Events Nederland heeft op Eurosonic-Noorderslag aangekondigd dat het platform in samenwerking met koplopers in de evenementen; Pinkpop, Mysteryland, Welcome to the future, Zwarte Cross, Extrema Outdoor, Solar weekend, Into the great wide open, DGTL en Amsterdam Open Air gaan werken aan de totstandkoming van een ‘Green Deal’ met als doel streven naar een afvalvrij festival.

Afvalvrij festival
De hoeveelheid afval wordt gereduceerd en het resterende afval wordt geupcycled
en/of gerecycled. Hierdoor geeft de evenementensector het goede voorbeeld aan haar bezoekers met als doel het gedrag ten aanzien van afval positief te beïnvloeden. Om de Green Deal tot een succes te maken, worden de échte koplopers in de evenementensector gevraagd mee te doen. Want door alleen met de meest innovatieve organisaties samen te werken, kan echt het verschil gemaakt worden en aantoonbare resultaten worden geboekt. De totale keten van product via afval naar herbruikbare grondstof dient voor alle partijen inzichtelijk gemaakt te worden. Het combineren van kennis, vertrouwen en transparantie zal leiden tot een succesvol verbeteringsproject. De afvalverwerkingsindustrie speelt hierin uiteraard ook een belangrijke rol.

Wat is Green Events?
De ecologische voetafdruk van de mens is in de laatste decennia enorm gegroeid. De Nederlandse evenementensector is met meer dan 700 festivals en 21 miljoen bezoekers per jaar een belangrijke sector in de Economie. Evenementen en festivals kunnen daarom een grote bijdrage leveren aan de reductie in die milieubelasting door kritisch te kijken naar onder andere energie en stroomverbruik, Transport en logistiek, food & beverage en afvalverwerking. Green Events wil de festivalorganisatoren inspireren om daar iets aan te doen en via deze organisatoren ook de festivalbezoekers bereiken. Doordat festivalbezoekers ontvankelijk zijn voor nieuwe ideeën en impulsen is een festival dé plek bij uitstek om deze boodschap over te brengen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!