Back Back Nieuws

Nederlandse chefs kiezen de genomineerden Restaurant Awards

21 januari 2015
De genomineerden van de 1e editie van de Restaurant Awards zijn bekend gemaakt. Een nieuwe en prestigieuze vakprijs voor en door de betere restaurateurs van Nederland. In elf uiteenlopende categorieën hebben de 500 beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. Per categorie wordt een top vijf gepresenteerd waarna op maandag 26 januari de officiële winnaars feestelijk bekend worden gemaakt.

11 Restaurant Awards
De chefs brengen een stem uit op vakbroeders die werkzaam zijn in een ander Nederlands toprestaurant. Chefs treden voor de Restaurant Awards 2015 met persoonlijke voorkeuren naar buiten. Iets dat in andere branches al veelvoudig gebeurt, maar nieuw is in de gastronomische markt. De awards worden volgende week in elf verschillende categorieën uitgereikt: ‘Beste Vis restaurant’, ‘Beste Wijn restaurant’, ‘Beste Nieuwkomer’, ‘Beste Vlees Restaurant’, ‘Beste Prijs/Kwaliteit’, ‘Beste Romantische Restaurant’, ‘Beste Groente Restaurant’, ‘Beste Biologische Restaurant’, ‘Beste Aziatische Restaurant’, ‘Beste Italiaanse Restaurant’ en uiteraard ‘Het Beste Restaurant van Nederland’.

De Librije*** 6 Award nominaties
Onder de 500 beste chefs van Nederland is De Librije*** (Zwolle) nu al populair. Met maar liefst 6 Award nominaties is dit duidelijk een geliefd restaurant onder de vakbroeders. Het driesterren restaurant is genomineerd voor de volgende awards: Beste Restaurant, Biologisch-,  Wijn-, Vis-, Vlees- én Beste Groente Restaurant. Meerdere nominaties zijn er ook voor Inter Scaldes** (Kruiningen) met 4 nominaties en Kromme Watergang** (Hoofdplaat) met 3 nominaties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!