Back Back Nieuws

Nederlandse chefs delen passie voor koken met Surinaamse collega's

05 november 2014
Het delen van ‘passie voor koken en lekker eten’ staat centraal bij de vierde editie van het Krasnapolsky Star Dinner. Na het succes van de voorgaande edities wordt op 28 en 29 november weer een Star Dinner georganiseerd in Hotel Krasnapolsky (Paramaribo, Suriname).

Voor deze gelegenheid komen top chef Ramon Beuk (De Glazen Ruimte in Maarssen) en namens het Gilde van Nederlandse Meesterkoks de SVH Meesterkoks Angélique Schmeinck (Taste to taste en CuliAir) en Gerrit Greveling (Golfclub The Dutch in Spijk) naar Suriname.

De Nederlandse chefs en hun Surinaamse collega’s serveren hun gasten tijdens het Star Dinner een menu met uitsluitend Surinaamse producten. Het thema van de avond is de Onafhankelijkheid van Suriname, een nationaal feest dat officieel plaatsvindt op 25 november. Fijnproevers kunnen hun hart ophalen tijdens het evenement en genieten van de kookkunsten waarbij chef-koks uit Nederland en Suriname hun passie voor koken met elkaar en de gasten delen.

Krasnapolsky, het Gilde en Beuk hebben met deze samenwerking de ambitie om werelden bij elkaar te brengen door kennis te delen en zodoende het culinaire niveau in Suriname te helpen ontwikkelen. Het Surinaamse Culinaire team onder leiding van de Surinaamse Chefs Associatie en leerlingen van verschillende horecaopleidingen worden daarom actief betrokken bij dit evenement.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!