Back Back Nieuws

Nederlandse bid voor Ryder Cup 2018

29 december 2009
De stad Rotterdam heeft haar naam verbonden aan het Nederlandse bid voor de Ryder Cup 2018. De Ryder Cup is de tweejaarlijkse golfwedstrijd tussen de beste golfers van Europa en Amerika, die inmiddels zo’n 300.000 bezoekers trekt.

Groot-Brittannië en VS
Het eerste toernooi werd in 1927 in Amerika gehouden waarna het om de twee jaar in Groot-Brittannië dan wel de Verenigde Staten werd gespeeld. Sinds 1979 is Groot-Brittannië uitgebreid naar continentaal Europa wat een einde maakte aan de Amerikaanse dominantie in de ontmoetingen. De laatste editie werd in 2008 gespeeld op Valhalla Golf Club in Kentucky en gewonnen door de Verenigde Staten. In 2010 vindt de strijd plaats op Celtic Manor Resort in Wales, Groot-Brittannië.

The Dutch en Rotterdam
De beoogde baan voor de Ryder Cup in Nederland, mocht het bid gewonnen worden, is The Dutch, gelegen in Spijk (gemeente Lingewaal). Met een vliegveld, haven en ruime voorzieningen in accommodaties is Rotterdam geografisch gezien een logische koppeling aan het evenement. Daarnaast past de Ryder Cup binnen de ambities van de stad om haar imago als ‘City of Sports’ verder te ontwikkelen naar Europees en wereldniveau.

Rotterdam City of Sports en Gateway to Europe
Wethouder Lamers: "Rotterdam is trots om een evenement van wereldklasse als de Ryder Cup naar de stad te halen. Het bid past uitstekend binnen het nieuwe sportbeleid van de gemeente Rotterdam en de ambities van het Olympisch Plan om grote evenementen te organiseren. Rotterdam maakt daarmee zijn naam als Rotterdam City of Sports en Gateway to Europe meer dan waar."

Krachtige partij
Tijdens het KLM Open in augustus werd al bekend gemaakt dat de Nederlandse Golf Federatie, golfbaan The Dutch, This is Golf en de PGA Holland zich gezamenlijk sterk gaan maken om een van de grootste sportevenementen van de wereld in 2018 naar Nederland te halen. Rotterdam is dus weer een krachtige partij die zich verbindt aan het Nederlandse bid voor de Ryder Cup.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!