Back Back Nieuws

Nederlandse accommodaties voor Holland Heineken House Sotsji

16 januari 2014
Meerdere bouwploegen zijn deze week gestart met de bouw van aanvullende faciliteiten voor het Holland Heineken House in Sotjsi. Official Supplier van NOC*NSF Neptunus is door Heineken gevraagd om het Holland Heineken House van extra ruimtes te voorzien.

Het Holland Heineken House bevindt zich op slechts 500 meter afstand van het Olympic Park. Deze 12e editie van het Holland Heineken House wordt ondergebracht in de toekomstige discotheek van het 4 sterren AZIMUT Hotel Resort & Spa. Neptunus werd door Heineken gevraagd om in de enorme tuin bij het hotel extra ruimte te bouwen voor o.a. sporters, fans, sponsoren en media.

De entree van het Holland Heineken House wordt een etagehal van twee verdiepingen, die ook als studio voor de dj’s van Radio 538 zal dienen. Ook de Olympic Club voor de VIPS, de studio van de NOS en verschillende logistieke en opslagfaciliteiten worden tijdelijke accommodaties afkomstig van de Nederlandse tentenbouwer. Walkways zullen dienen als verbindingen tussen alle structuren en het gebouw van AZIMUT.

Ervaring met de Olympics
Het is niet de eerste keer dat accommodatieleverancier Neptunus bouwt voor een Olympische Spelen. Voor de Zomerspelen in Londen bouwde het bedrijf meerdere Hospitality Units (waaronder de unit van het organiserend comité LOCOG), extra trainingsruimten voor NOC*NSF, grote restaurants, een basketbalhal en de London 2012 Megastore.

Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: ‘Als supplier van NOC*NSF zijn we er bijzonder trots op dat wij ook deze editie van het Holland Heineken House mogen bouwen. In december zijn al 7 trailers materiaal vanuit Nederland richting Sotsji vertrokken en deze week zijn we gestart met bouwen. Tijdens eerdere edities van Olympische Spelen, zoals in Vancouver, Sydney, Salt-Lake City en Londen hebben we ook de Nederlandse ontmoetingsplek uitgebreid met tijdelijke accommodaties. Sotsji is een mooie aanvulling op dit lijstje.’ De bouw van de additionele faciliteiten zal in minder dan twee weken afgerond zijn. Daarna wordt het hele Holland Heineken House in gereedheid gebracht voor de opening op 6 februari.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!