Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) digitaal beschikbaarNederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) digitaal beschikbaar
Back Back Nieuws

Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) digitaal beschikbaar

15 oktober 2019

Per oktober is het Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) digitaal en kosteloos beschikbaar via www.evenementenhandboek.nl en www.ifv.nl. De eerste versie werd gelanceerd op het Congres Podia|Festivals|Evenementen in TivoliVredenburg in Utrecht.

Kwaliteitsimpuls

Met het realiseren van de eerste versie van het NHEV wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan de veiligheidsaanpak van evenementen door een gemeenschappelijk denkkader, naslagwerk en referentiekader te bieden. Het is een dynamisch handboek, dat jaarlijks geüpdatet zal worden in samenwerking met de experts, de aangesloten gemeentes en het IFV. Het NHEV is geschreven en opgesteld voor en door evenementenorganisatoren, leveranciers, locaties, gemeenten, overige overheden en adviserende diensten.

NHEV

Het NHEV is ontstaan vanuit de bundeling van directe kennis van experts uit het veld en de aangesloten gemeenten. Daarnaast is gecheckt met internationale guides en diverse van toepassing zijnde documentatie.

Samenwerking Instituut Fysieke Veiligheid (IVF)

De ‘HEV 2018 Procesmodel Evenementenveiligheid’ van het IFV en het NHEV sluiten integraal op elkaar aan. Beide partijen hebben daartoe samengewerkt en zullen deze samenwerking ook in de toekomst voortzetten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!