Nederlands grootste Electric Vehicle Experience strijkt neer in ZandvoortNederlands grootste Electric Vehicle Experience strijkt neer in Zandvoort
Back Back Nieuws

Nederlands grootste Electric Vehicle Experience strijkt neer in Zandvoort

12 september 2023

De 4e editie van de EV Experience op het circuit van Zandvoort inspireert bezoekers rondom het thema emissievrije mobiliteit; e-trucks, bedrijfswagens, cargobikes, e-bikes en maar liefst 35 automerken staan klaar om de bezoeker te enthousiasmeren rondom duurzame mobiliteit. De bezoeker ontmoet hier traditionele autobouwers en nieuwe Chinese automerken in de pitboxen die zijn omgebouwd tot pop-up stores. Bij deze experience blijft het niet bij kijken, want de laatste modellen staan voor je klaar in de pitstraat om zelf een proefrit mee te maken over het circuit.

Initiatiefnemer van de EV Experience Maarten Pompen rijdt zelf inmiddels zes jaar elektrisch en kan honderd argumenten verzinnen waarom elektrisch rijden fijner is. ‘Maar wanneer ik iemand de sleutels geef en het ze zelf laat ervaren zijn ze direct enthousiast! Door het ervaren van verschillende EV’s op een unieke locatie en het bijwonen van relevante workshops enthousiasmeren we de bezoeker voor elektrisch rijden. De bezoeker vertrekt met veel kennis en een unieke ervaring over het circuit waardoor hun volgende auto sowieso een elektrische wordt!’ 

Emissievrije toekomst

Dit jaar is er ook veel aandacht voor stadslogistiek; binnensteden worden Zero Emissie Zones. Bedrijfswagens met een verbrandingsmotor behoren binnenkort tot de verleden tijd in de stadsdistributie. Welke oplossingen zijn er al op de markt en wanneer moet je aan deze wetgeving voldoen? Al deze vragen voor de zakelijke markt worden beantwoord in workshops tijdens de EV Experience op donderdag en vrijdag. Ook elektrische bedrijfswagens en cargo bikes zijn aanwezig om te testen op het Last Mile Parcours. Wagenparkbeheerders die hun vloot willen verduurzamen, zijn ook aan het juiste adres. Door relevante kennissessies worden zij bijgepraat over stappen naar een emissievrij wagenpark. Op zaterdag is de EV Experience geopend van 10.00 tot 17.00 uur voor iedereen die de overstap naar emissievrij vervoer wil maken.

Een uniek overzicht en een blik in de toekomst over emissievrij vervoer vind je van donderdag 21 t/m zaterdag 23 september op het Formule 1 circuit van Zandvoort. Geen brullende motoren of benzinedampen, maar 200 exposanten die je inspireren om emissievrije mobiliteit in een stroomversnelling te brengen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!