Nederlands Film Festival komt weer thuis bij Stadsschouwburg UtrechtNederlands Film Festival komt weer thuis bij Stadsschouwburg Utrecht
Back Back Nieuws

Nederlands Film Festival komt weer thuis bij Stadsschouwburg Utrecht

23 september 2022

Op woensdag 21 september 2022 is in Stadsschouwburg Utrecht het Nederlands Film Festival (NFF) van start gegaan met de dramafilm Zee van Tijd. Tot en met 30 september staat de gehele Utrechtse stadsschouwburg in het teken van de Nederlandse film.

Het NFF is al tientallen jaren te gast bij Stadsschouwburg Utrecht en is het met recht “Het huis van het NFF” te noemen.

Buiten de dagelijkse premières in de Grote Zaal is er ruimte voor filmcolleges, Masterclasses en Prof Talks van professionals uit de filmindustrie en zijn op de maandag de foyers omgebouwd tot het NFF Talentplein; waar nieuwe filmtalenten hun prangende vragen kunnen stellen aan pioniers uit de Nederlandse filmwereld.

Tijdens het NFF wordt er goed ingespeeld op de wensen van de organisatie: de catering is bijvoorbeeld zo veel mogelijk vegetarisch en plant based. Daarnaast deelt Stadsschouwburg Utrecht de visie van het NFF over duurzaamheid en inclusiviteit.

Het NFF wordt op vrijdag 30 september afgesloten met het jaarlijkse toonaangevende filmevenement waar Stadschouwburg Utrecht het NFF technisch in ondersteunt: het Gouden Kalverengala en het Filmbal in de Blauwe Zaal.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!