Nederlands debuut voor Chineke! Orchestra in Het ConcertgebouwNederlands debuut voor Chineke! Orchestra in Het Concertgebouw
Back Back Nieuws

Nederlands debuut voor Chineke! Orchestra in Het Concertgebouw

29 oktober 2019

Het Koninklijk Concertgebouw laat het Nederlandse publiek op donderdag 14 november voor het eerst kennismaken met het van oorsprong Engelse Chineke! Orchestra. Bij Chineke! Orchestra staan musici en componisten van kleur centraal. Oprichtster van het orkest, Chi-chi Nwanoku, wil met haar orkest een lans breken voor meer diversiteit in de overwegend blanke klassieke muziekwereld.

Met violist Yannick Hiwat heeft het orkest ook een Nederlandse telg aangetrokken. Yannick maakte in 2017 samen met het orkest zijn debuut op de BBC Proms. Chineke! Orchestra speelt in de Grote Zaal van Het Concertgebouw onder leiding van Kevin John Edusei onder meer Beethovens Ouverture 'Coriolan'. Violiste Elena Urioste soleert in Samuel Coleridge-Taylors Vioolconcert in g. Elena Urioste is een graag geziene gastmusicus bij grote orkesten als de New York Philharmonic en de London Philharmonic.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!