Bierproeffestival 2016Bierproeffestival 2016
Back Back Nieuws

Nederlands bier hoog op de agenda

09 mei 2017

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier worden tal van bieractiviteiten georganiseerd door onder andere horecagelegenheden en brouwerijen door heel Nederland. Van 11 t/m 21 mei kan men in alle provincies de veelzijdigheid van Nederlands bier ontdekken tijdens workshops, proeverijen, bierwandelingen, rondleidingen in brouwerijen en bierdiners. De Week van het Nederlandse Bier wordt op 11 mei traditiegetrouw geopend op het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag en afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen van 19 t/m 21 mei. Ruim 100 brouwerijen openen dan hun deuren voor publiek. Iedere organisatie kan aanhaken op de Week van het Nederlandse Bier door een biergerelateerde activiteit te organiseren. 

De veelzijdigheid van Nederlands bier

Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier: 'Er gebeurt momenteel zoveel in bierland! Er zijn tal van mooie bieren en interessante brouwerijen; en jaarlijks komen er steeds meer bij. We laten de consument deze veelzijdigheid ervaren tijdens de Week van het Nederlandse Bier, middels de al ruim 80 activiteiten die door o.a. brouwerijen, horecagelegenheden en slijterijen georganiseerd worden. Van 11 tot en met 21 mei staat Nederland dus helemaal in het teken van Nederlands bier!'

Organisaties die ook een activiteit willen organiseren en daarmee willen aanhaken op de Week van het Nederlandse Bier kunnen zich aanmelden via de website.

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. 

Fotograaf: Wil Schipper

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!