Back Back Nieuws

NBTC zet Amsterdam on sale in New York

08 oktober 2006

Vanaf 1 oktober is het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in New York een grootschalige campagne gestart om het off season travel naar Nederland te stimuleren. Onder de noemer ‘Amsterdam on Sale’ wordt samen met de Amerikaanse touroperator Gate 1 Travel een zesdaagse reis, inclusief vlucht en hotel, naar Amsterdam vanaf $599 in de markt gezet. Conrad van Tiggelen, vestigingsmanager NBTC Noord-Amerika:” In de campagne staat Amsterdam als stedentrip centraal. De charme van Amsterdam met haar culturele voorzieningen en shopmogelijkheden in combinatie met een aantrekkelijk geprijsde pakketreis is een goede motivatie om ons land te bezoeken.”


De campagne richt zich met name op Amerikanen die aan de Oostkust wonen en veel van reizen en shoppen, in de breedste zin van het woord, houden. Niet alleen shoppen voor Viktor & Rolf, Droog Design en Otazu sieraden, maar ook ‘cultuurshoppen’ in de Amsterdamse musea. Van Tiggelen: “Met het oog op de aankomende feestdagen in Amerika, waarbij men elkaar vaak cadeaus geeft, is het een goed moment om deze doelgroep nu te benaderen. Ook de frequente vliegverbindingen tussen de Amerikaanse Oostkust en Amsterdam maakt het mogelijk om Amsterdam neer te zetten als dé bestemming voor een weekendje (cultuur)shoppen.”


Marketingactivitieiten
‘Amsterdam on Sale’ loopt van 1 oktober tot en met 1 maart 2007. In een aantal specifiek geselecteerde media, zoals de New York Times, National Geographic Traveler, Lucky Magazine en Budget Travel wordt geadverteerd. De advertentiecampagne toont een aantal bekende en minder bekende Nederlandse cultuur en shopping items die de Amerikanen moeten verleiden om naar Amsterdam te komen. De campagne wordt ondersteund door de mini-site www.amsterdamonsale.com die gedurende de campagne in de lucht zal zijn. Deze site heeft naast aantrekkelijke vakantiepakketten ook shopping tips en toeristische informatie over Amsterdam. Middels on-line banners en een e-newsletter zal traffic naar de site worden gestimuleerd.

In 2005 bezochten 971.000 Amerikanen ons land. Dit jaar verwacht het NBTC iets meer dan één miljoen Amerikaanse gasten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!