Nationale influencers en pers genieten van ParkstadNationale influencers en pers genieten van Parkstad
Back Back Nieuws

Nationale influencers en pers genieten van Parkstad

11 april 2017

Dit weekend waren Nederlandse toeristische influencers en journalisten te gast in Zuid-Limburg om de regio Parkstad te ervaren en ook de ‘Dit is Parkstad Nacht’ te bezoeken. Een avond waarop de attracties in Parkstad samen vierden dat het precies een jaar geleden is dat Parkstad de ‘Tourism for Tomorrow Award 2016’ won en waarop de attracties het nieuwe seizoen aftrapten. Het is de eerste keer dat VVV Zuid-Limburg zowel influencers als journalisten tegelijkertijd ontving en rondleidde langs 19 programma-onderdelen in Heerlen, Kerkrade, Schinveld, Brunssum en Landgraaf.

Tour door het zonnige zuiden

De persreis startte, nadat de groep was ingecheckt, bij Hotel Heerlen. In Kerkrade werden de gasten met koffie en vlaai ontvangen in de Rococo bibliotheek, de crypte en de bisschopskamer van Abdij Rolduc. Anya Niewierra, algemeen directeur VVV Zuid-Limburg, heette de influencers en journalisten welkom. Zo vertelde ze over de transformatie van de regio, het winnen van de Tourism for Tomorrow Award 2016 en de toekomstplannen van de regio. Ze benadrukte dat de regio een transformatie van zwart naar groen heeft doorgemaakt, waarbij de attracties en nieuwe ontwikkelingen nu voor goud moeten zorgen.  

Een tour langs het Parkstad Limburg stadion en de Leisure Boulevard leidde hen terug richting Heerlen, waar een heerlijke streeklunch volgde bij Kasteel TerWorm. Hier kregen de gasten een korte toelichting door Volmar Delheij over de Heerlen Murals en Michel Huisman vertelde vol vuur over het nieuwe stadsdeel het Maankwartier. Een wandeling door het centrum van Heerlen met uitleg over deze streetart stad van Nederland en het nieuwe woon- en werkgebied rondom het station stonden daarna op het programma. Na het maken van een groepsfoto werd de reis voorgezet naar de volgende attractie: een historische rondleiding door Kasteel Hoensbroek.

Dit is Parkstad Nacht

Na het volle middagprogramma, maakten de gasten zich op voor het avondprogramma. Dit begon met culinaire hoogstandjes gevolgd door een bezoek aan ‘Dit is Parkstad Nacht’; een attractienacht waarbij bezoekers, buiten de reguliere openingstijden om, de vele attracties die Parkstad rijk is op een unieke manier beleven. Een activiteit die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd en mogelijk jaarlijks terugkeert.

In SCHUNCK* serveerde Sterrenkok Servais Tielman tussen de expositiestukken door een op een kunstwerk gebaseerde amuse met 24 karaats bladgoud. Hierna volgde een 2-gangendiner in Brasserie Mijn Streek, waarbij gedeputeerde Erik Geurts de groep gezelschap hield en toesprak over de ontwikkelingen in de regio. De reis werd voortgezet en na een korte wandeling arriveerde de groep bij het Thermenmuseum waar men meer vertelde over het Romeinse verleden in Zuid-Limburg. Inmiddels was de avond aangebroken en volgde een stiltewandeling in de schemer door de Schinveldse Bossen. Hoewel er geen beesten gespot zijn, was het toch een unieke activiteit omdat Natuurmonumenten haar bossen zelden opent buiten de reguliere openingstijden. De avond werd afgesloten bij SnowWorld, waar de groep een skyhigh ritje beleefde in het Klimpark op de Alpine Coaster.

Op blote voeten

De volgende dag, werden de gasten eerst kort toegesproken door Kristien van der Valk. Na het uitchecken en het ontbijt werd de reis voortgezet naar het BloteVoetenPark. Vol verbazing en enthousiasme werd een route van twee kilometer over verschillende paden en obstakels bewandeld. Van daaruit deed het gezelschap de wereldtuinen van Mondo Verde aan. Diep onder de indruk van de vele kleurrijke bloesembomen werden de mooiste plaatjes vastgelegd. Om de influencers en journalisten ook kennis te laten maken met de culinaire mogelijkheden in het gebied, genoot men van de lunch bij Landgoed Hotel de Winselerhof waar Camille Oostwegel sr. zelf het woord nam om te vertellen over de rijke historie van Zuid-Limburg. Het weekend werd afgesloten met een bezoek aan het Museumplein Kerkrade, om hier in vogelvlucht kennis te nemen van het Continium, de Cube en de Parkstad Limburg film in het Columbus Earth Theatre.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!