Back Back Nieuws

Nationale Complimentendag raakt gevoelige snaar

23 februari 2011
De negende editie van Nationale Complimentendag in Nederland vindt dit jaar plaats op dinsdag 1 maart. In tegenstelling tot Valentijnsdag en Moederdag is dit initiatief niet commercieel, maar raakt het een gevoelige snaar in onze maatschappij.

 

Oprecht en persoonlijk

Initiatiefnemer Hans Poortvliet, directeur HSMAI: ‘Meestal staan we direct klaar om te vertellen wat er niet goed gaat, maar met het tonen van waardering voor wat er wél goed gaat hebben we zichtbaar meer moeite.’ Op 1 maart gaat het om het bewust stilstaan bij wat iemand in jouw omgeving goed doet en hem/haar daar oprecht en persoonlijk voor te waarderen in de vorm van een compliment.

 

Effect is onbetaalbaar

‘Je moet je realiseren dat een compliment niet alleen gratis is, maar dat juist het effect ervan onbetaalbaar is. Immers niets stimuleert meer, geeft meer energie, brengt betrokkenheid en productiviteit sneller omhoog en ziekteverzuim naar beneden, dan oprecht getoonde waardering’, aldus Poortvliet. Voorwaarde bij dit alles is natuurlijk wel dat een compliment persoonlijk en oprecht gebracht wordt.

 

Over de grenzen

Het succes van de Nationale Complimentendag in Nederland blijft in het buitenland niet onopgemerkt. Vanaf dit jaar staat in navolging van ons succes, de Nationale Complimentendag ook in België op 1 maart op de agenda. Ook landen als Noorwegen, Canada en Frankrijk hebben recentelijk interesse getoond in dit initiatief.

 

Meer informatie

Meer informatie over de Nationale Complimentendag is te vinden op www.nationalecomplimentendag.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!