Nationaal initiatief Tell to InspireNationaal initiatief Tell to Inspire
Back Back Nieuws

Nationaal initiatief Tell to Inspire

01 februari 2021

In deze tijd groeit de eenzaamheid, zo ook bij ouderen. De theater- en horecabranche gaan opnieuw een uitdagend jaar tegemoet. Om hier positieve verandering in te brengen start Tell to Inspire op 19 februari de ‘Social Impact Theatertour’ met als missie: Mensen inspireren én stimuleren om elkaar te helpen. Een nationaal initiatief gesteund door Omapost, BNI, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met Bagels & Beans.

Onderling contact

Tell to Inspire bestaat uit een team van zo’n 50 professionals die samen impact willen maken. Dit bereiken zij door Social Impact tickets aan te bieden. Een deel wordt besteed aan productie van de theatertour. Met het andere deel willen zij eenzaamheid bij ouderen draaglijker maken en de horeca steunen vanuit de ticketopbrengst. Elke voorstelling wordt landelijk gestreamd. Op het podium staan inspirerende sprekers, dansers, muzikanten en cabaretiers. Een interactieve voorstelling waarbij verbinding met elkaar centraal staat. Juist nu belangrijk, in een lastige periode waarin het contact onderling zo gemist wordt.

Aandacht voor elkaar

Aan horecaondernemers, zoals Bagels & Beans, wordt gevraagd om lunches voor ouderen te bereiden. Om ze vervolgens aan te bieden bij buurt- en verpleeghuizen in hun eigen woonplaats. Bij de lunches ontvangen ouderen een persoonlijke ansichtkaart, verzorgd door Omapost.nl. Daarna kijken zij in hun gemeenschapsruimte via livestreaming naar de theatervoorstelling.

Elke voorstelling wordt live gestreamd

De theatertour start op 19 februari van 19:00 tot 21.15 uur met de eerste voorstelling in Theater Philharmonie Haarlem. Netwerkorganisatie BNI en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties steunen dit initiatief. Zij delen als eersten lunches en kaarten uit, hiermee trappen zij de Social Impact theatertour af. Daarna worden in steden door heel Nederland de voorstellingen uitgebreid.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!