Back Back Nieuws

Nationaal Evenementen Symposium in GelreDome

24 maart 2011
In GelreDome in Arnhem vindt op 12 mei het Nationaal Evenementen Symposium 2011 plaats, met als thema: Veiligheid: kwaliteit en beoordeling. Dit symposium wordt geopend door Annemarie Jorritsma, Burgemeester van Almere en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.


Op zoek naar handvatten

Branche en overheid zoeken naar handvatten voor de kwaliteit en beoordeling van evenementen. Die handvatten zijn er al of ze zijn in ontwikkeling. Tijd om elkaar op de hoogte te brengen van de stand van zaken en alles wat al af is.

 

Traditionele rol

Vereniging van Evenementenmakers meldt het volgende: 'Er is veel te doen rondom evenementen. De branche organiseert allerlei evenementen, er zijn heel veel tevreden bezoekers. Er worden duizenden evenementenvergunningen aangevraagd, maar dat gebeurt overal op een andere manier. Er wordt veel gekeken naar risico’s, maar daarvoor bestaat geen eenduidige systematiek. De gemeente moet zijn traditionele rol als vergunningverlener bespreken met de veiligheidsregio. En toch moet een klein evenement makkelijk en snel gemeld of vergund kunnen worden, zonder teveel administratieve rompslomp.'

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!