Najib Amhali wijdt Brabants initiatief 'Cultuurstad Theaters' inNajib Amhali wijdt Brabants initiatief 'Cultuurstad Theaters' in
Back Back Nieuws

Najib Amhali wijdt Brabants initiatief 'Cultuurstad Theaters' in

03 september 2020

Cabaretier Najib Amhali opent komende zaterdag, 5 september, officieel het culturele seizoen in het eerste grootschalige 1,5 meter theater van Nederland. Hij treedt de komende twee weken op in MAINSTAGE Brabanthallen, waar in samenwerking met Theater aan de Parade onder de noemer Cultuurstad Theaters een podium is gecreëerd voor een publiek van maximaal 1000 mensen.

De komende maanden zullen er in de evenementhal meer dan negentig zeer uiteenlopende shows te zien zijn, van onder andere Herman van Veen, Het Zuidelijk Toneel, Ronnie Flex, Guido Weijers, André Kuipers en Daniël Arends.

Alle shows zijn zowel voor als achter de schermen ingericht volgens alle door het RIVM opgestelde corona-richtlijnen en theaterbrancheprotocollen, zodat bezoekers veilig en verantwoord van alle voorstellingen kunnen genieten. Zo zijn de zitplekken zo ingericht dat bezoekers in de zaal voldoende afstand kunnen houden, zijn er speciale looproutes en voldoet het ventilatiesysteem aan alle eisen.

Samen genieten

In de zaal kunnen mensen uit hetzelfde huishouden naast elkaar zitten. Ook kinderen jonger dan achttien hoeven onderling geen afstand te houden. Twee vrienden, zussen, neven, buurvrouwen of andere duo’s kunnen eveneens gewoon samen een optreden bekijken. Voor grotere groepen is er voldoende gelegenheid om samen, op 1,5 meter afstand, het theater te bezoeken.

Theater aan de Parade sloot op 31 augustus de deuren van het theater in de Bossche binnenstad. Het theater zal haar programmering voortzetten in MAINSTAGE Brabanthallen en op andere locaties in en rond ‘s-Hertogenbosch.

 

Op de foto: Jeroen Dona (MAINSTAGE), Najib Amhali, Alex Kühne (Theater aan de Parade), Guido Weijers en Mike van der Geld (wethouder cultuur in 's-Hertogenbosch)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!