Back Back Nieuws

Nachtburgemeesters praten over de economische en culturele impact van de nacht

06 april 2016
Nachtburgemeester van Amsterdam Mirik Milan haalt nachtburgemeesters vanuit de hele wereld naar zijn stad Amsterdam voor de eerste Night Mayor Summit. Een internationale conferentie over de culturele en economische waarde van ‘de nacht’. The Night Mayor Summit is vrijdag 22 en zaterdag 23 april; het weekend direct na de EU Capital Mayors Meeting dat vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in Amsterdam plaatsvindt.

Nachtleven
De nacht als product is steeds meer van belang voor het imago en de profilering van steden en gebieden. Het is de aanjager van mode, cultuur, muziek en trends. Een bruisend nachtleven van de stad is een van de graadmeters van de leefbaarheid, maar ook van het economische vestigingsklimaat.

Amsterdam speelt wereldwijd een voortrekkersrol als het gaat om innovatie van de nacht. De uitwisseling van kennis en ervaring tussen steden speelt daarbij een prominente rol. Op het gebied van de nacht en alles wat ermee verbonden staat, zoals kunst, cultuur,
de creatieve industrie, diversiteit, veiligheid, publieke gezondheid en mobiliteit. Onderwerpen die ook ruim de aandacht krijgen op de conferentie.

Sprekers
The Night Mayor Summit is een tweedaags evenement dat nachtburgemeesters, ambtenaren, de nachtelijke creatieve industrie en kennisinstellingen met elkaar verbindt. Tijdens de gehele conferentie staan er vijf thema’s centraal: Night Time Economy,
Public health & Politics, Redefining Urban Spaces, Mobility en Road to Night Mayor.
Op het programma staan keynote sprekers als Duncan Stutterheim (ID&T/SFX) en de voorman van de Club Commission uit Berlijn. Ook wordt de connectie met de dag gemaakt met Carolien Gehrels (Arcadis) en Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.

Verdieping
Voor de verdieping zullen er een hele rits experts van verschillende organisaties sessies verzorgen; onder meer IAmsterdam, NDSM Werf, Enter the Void(DE), Amsterdam Dance Event, Pakhuis de Zwijger, NTIA(UK), Todays Art, Museumnacht, GCN(CH)
Urban Resort, Jellink, PartyPlus(CH), Newnet(EU). De nachtburgemeesters uit Parijs, Toyko, Toulouse, Zurich, Londen, Stockholm, Nijmegen en Groningen hebben al toegezegd aanwezig te zijn.

De summit is opgezet voor iedereen die professioneel betrokken is bij de nacht. De kaarten voor The Night Mayor Summit zijn inmiddels in de verkoop. Voor de snelle beslissers is er een beperkt aantal early birds beschikbaar. Het volledige programma kun je hier bekijken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!