Back Back Nieuws

Na-inschrijving bij Dam tot Dam Wandeltocht

12 september 2007
De Dam tot Dam Wandeltocht is zaterdag 22 september het middelpunt van wandelend Nederland. De voorinschrijving trok een record aantal van 8.700 inschrijvingen. Na-inschrijven en starten is mogelijk tussen 6.30 - 11.00 uur op de Dam in Amsterdam voor de 18, 26 en 40 km (Nordic Walking alleen 18 km tot 9.00 uur) en tussen 9.00 - 11.00 uur in Sporthal De Vang in Zaandam voor de 9 km (wandelen en Nordic Walking).

Naar verwachting wandelen ruim 10.000 wandelaars en Nordic Walkers tijdens de vijfde editie van dit evenement van de Dam in Amsterdam via de Dam in Zaandam naar de finish in Sporthal De Vang.

Opvallend is dat zich onder de aanmelders steeds meer wandelaars bevinden afkomstig van buiten Noord-Holland, waaruit blijkt dat het evenement een steeds nationaler karakter krijgt. Het gros van de wandelaars komt echter nog steeds uit Noord-Holland met als uitschieters de plaatsen Zaandam, Amsterdam, Purmerend, Alkmaar en Wormer. Populairste onderdeel is ook dit jaar de 18 km, niet voor niets de route die voor een groot deel het traditionele Dam tot Damloop parcours volgt. Net iets meer dan de helft van alle deelnemers wagen zich aan deze afstand van de Dam tot Dam Wandeltocht waar de vrouwen met 74% ook dit jaar weer ruim in de meerderheid zijn.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!