Back Back Nieuws

Máxima opent seminar micropensioenen

02 oktober 2009
Prinses Máxima heeft op dinsdagmiddag 29 september het seminar over micropensioenen geopend, getiteld ‘Governance in Microfinance – The Needs and Challenges of Developing Micro Pensions’ .

WorldGranny is de motor achter het Pension & Delopment Network, een samenwerkingsverband tussen FMO, Verbond van Verzekeraars, pensioenfondsen, zorgverzekeraars, AFM, pensioenadviseurs en NGO’s die de in Nederland aanwezige expertise op pensioen gebied wil inzetten voor de groeiende behoefte aan veilige oudedagsvoorzieningen in ontwikkelingslanden.

Op dit moment werkt het netwerk onder meer met de Dhan-foundation in India. De ambitie is om, in een eerste verkennende fase, voor 25.000 mensen werkzaam in de informele sector, binnen 5 jaar een degelijke pensioenvoorziening te organiseren.

Prinses Máxima opende het seminar door de website www.pensiondevelopment.org te lanceren, een kennisbank waarmee WorldGranny de kennisuitwisseling tussen pensioenexperts in Nederland en de microfinancieringsbranche in ontwikkelingslanden wil verbreden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!