muZIEum tevreden over jaar vol mijpalenmuZIEum tevreden over jaar vol mijpalen
Back Back Nieuws

muZIEum tevreden over jaar vol mijpalen

12 januari 2018

Afgelopen jaar was een belangrijk jaar voor het muZIEum. Het muZIEum vierde haar 5-jarig bestaan (20 augustus), kreeg haar eigen pand aan de Ziekerstraat, behaalde een eerste én tweede plaats in twee landelijke verkiezingen, verwelkomde ruim 34.000 bezoekers en verzorgde veel projecten op locatie. Tot slot zijn er diverse nieuwe samenwerkingen aangegaan met lokale horecagelegenheden.

Bezoekers

In 2017 heeft het muZIEum ruim 34.000 bezoekers mogen laten ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn met behulp van de donkerbelevingen en Expeditie ribbelroute. Een enorme prestatie aangezien de deuren in de zomer ruim 2 maanden gesloten zijn geweest. Ongeveer 45% van de totale bezoekers van 2017 mocht het muZIEum verwelkomen op de nieuwe locatie aan de Ziekerstraat.

Highlights

2017 stond voornamelijk in het teken van de grote verhuizing van de stadsschouwburg naar de Ziekerstraat. Op 9 juli 2017 vond de laatste rondleiding in de stadsschouwburg plaats waarna het muZIEum bijna 2 maanden haar deuren heeft gesloten. De hele zomervakantie is er hard gewerkt om het nieuwe pand gereed te maken. Door alle krachten te bundelen met alle samenwerkingspartijen en medewerkers kon het muZIEum op 1 september haar eerste bezoekers ontvangen op de Ziekerstraat.

In oktober vond de drukste bezoekersdag ooit plaats. Maar liefst 301 bezoekers wisten het muZIEum in de herfstvakantie te vinden. Tevens is het muZIEum nieuwe samenwerkingen aangegaan met Du Commerce, Arsenaal 1824 en IJssalon Vincenzo. Een andere grote prestatie is de behaalde tweede plek in de verkiezingen het 'Leukste uitje van Gelderland 2017, de eerste plek met het 'Beste uitje van Nederland 2017 en weer een nieuwe nominatie voor het 'Leukste uitje van Gelderland 2018'. De uitslag hiervan volgde op 9 januari 2018, het muZIEum mocht de bronzen award in ontvangst nemen. Daarnaast is directeur Heleen Vermeulen eind 2017 genomineerd tot Nijmegenaar van het jaar.

Projecten op locatie

De virtualrealitybrillen van de Expeditie ribbelroute geven de mogelijkheid de missie extern te verkondigen. Zo heeft de ABN AMRO het muZIEum in 2017 twee keer uitgenodigd voor de workshop 'Give Trust' waarbij de virtualrealitybrillen van de Expeditie ribbelroute een grote rol hebben gespeeld. Ook verzorgde het muZIEum de Expeditie ribbelroute bij het Nationaal Congres Beheer Openbare ruimte in Tilburg. Bij scholen die het muZIEum niet kunnen bezoeken, komt het muZIEum ook graag langs, dit heeft het afgelopen jaar dan ook veelvuldig plaatsgevonden.

Toekomst

Sinds de intrek aan de Ziekerstraat zijn de arrangementen uitgebreid. In 2018 is het doel om dit verder door te zetten en nog meer lokale samenwerkingen aan te gaan. Daarnaast is er nu de ruimte om de activiteiten in de vakanties verder toe te spitsen of om met bedrijven het muZIEum te bezoeken. Komend jaar staat geheel in het teken van samenwerking en perfectioneren van de nieuwe locatie om bezoekers de optimale beleving te bieden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!