Muziekfestival Wonderfeel viert 10 jaarMuziekfestival Wonderfeel viert 10 jaar
Back Back Nieuws

Muziekfestival Wonderfeel viert 10 jaar

11 juni 2024

Van 19 t/m 21 juli viert festival Wonderfeel haar tiende verjaardag op de vertrouwde groene buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Op dit betoverende festival kun je drie dagen lang genieten van (klassieke) muziek door topmusici, van dichters, dansers, goed eten en veel meer. Voor de jubileumeditie zijn tien jonge componisten uitgenodigd om tien nieuwe composities te maken. Deze frisse klanken worden gespeeld door gerenommeerde ensembles zoals Ragazze Quartet, Kāna Trio, Ikarai, HiiiT en het eigen Wonderfeel Orchestra.

Muziek in alle toonsoorten

Tijdens Wonderfeel kun je een weekend lang dwalen over bosrijke paden langs de waterkant van Schaep en Burgh en je laten verrassen door klassieke klanken zoals je ze nog nooit hebt gehoord. Soms gemixt met een vleugje pop, jazz of muziektheater. Geniet van optredens van internationale musici zoals Gesualdo Six, Ustad Noor Bakhsh, Rakhi Singh en nog veel meer. Enkele van onze artiesten schuwen het niet om prangende thema’s aan de kaak te stellen zoals ouderdom in de voorstelling Coming of Age van Nora Burggraaf, vertrouwen in het prachtige project TRUST door een groep blinde en slechtziende zangers en de strijkkwartetten Karski en Belinfante, kwetsbaarheid in De Sprong van Nora Fischer of klimaatverandering in KOSMOS, een onderzoeksreis van violist Tim Kliphuis en het Ensemble van het Nationaal Jeugdorkest.

Denkers, dichters en een première

Ieder jaar nodigt Wonderfeel een festivaldenker uit. Deze editie is dat cartoonist en illustrator Jip van den Toorn, bekend om haar vlijmscherpe bespiegelingen in stripvorm. Haar werk staat in de Volkskrant, Het Parool, Vrij Nederland en de VPRO Gids. Tijdens Wonderfeel 2024 vult ze dagelijks een slot met haar kritische blik op de wereld, onder andere door in gesprek te gaan met onder andere auteur Tobi Lakmaker en theatermaker Anoek Nuyens. Op vrijdag 19 juli zal de première plaatsvinden van de kersverse compositie Tomorrow, Tomorrow, and Tomorrow van Thomas van Dun, winnaar van de Keep an Eye productieprijs. Een ligconcert voor twee vleugels en een synthesizer waarbij je even mag voelen en verdwijnen.

Wonderfeel = meer

Wonderfeel biedt daarnaast nog zoveel meer, van dans en yogasessies tot kinderactiviteiten en de Meezingbende. En niet te vergeten een goed gevulde biologische wijnbar en smaakvolle foodtrucks. Vergeet ook niet de Drijvende Diva met haar adembenemende aria’s en haar baljurk van paraplu’s naar een ontwerp van Victorine Pasman.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!