Musical Dagboek van een Herdershond verlengdMusical Dagboek van een Herdershond verlengd
Back Back Nieuws

Musical Dagboek van een Herdershond verlengd

22 april 2022

Wegens grote belangstelling hebben Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht bekendgemaakt dat de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond met drie weken wordt verlengd. De musical, naar de televisieserie uit de jaren zeventig, zal in het pop-uptheater van MECC Maastricht te zien zijn van 29 april tot en met 17 juli 2022.

‘We kunnen alleen maar dankbaar zijn,’ laten Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht en producent Albert Verlinde weten. ‘Vooraf zet je in op twee maanden en hoop je dat het publiek naar Maastricht wil komen voor een fantastische musical. Zelf hebben we er alle vertrouwen in gehad omdat we met een geweldige cast een prachtig verhaal laten zien. Niet alleen voor Limburgers, maar voor mensen uit heel Nederland. En dat is gebleken. De eerste voorstellingen vinden plaats in de meivakantie en dat maakt de musical ideaal te combineren met een vakantie of weekendje weg in Zuid-Limburg.’

Al 25.000 kaarten verkocht

Tijdens de perspresentatie van Dagboek van een Herdershond, in de eerste week van maart, is al bekend geworden dat er 25.000 kaarten zijn verkocht. Door de run op kaarten die hierna is ontstaan, hebben de producenten besloten de voorstelling te verlengen zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om Dagboek van een Herdershond te gaan zien.

De hoofdrollen in deze unieke musical worden gespeeld door Angela Schijf, William Spaaij, Joes Brauers, Suzan Seegers, Nandi van Beurden en Anne-Mieke Ruyten. De regie is in handen van Servé Hermans, André Breedland is verantwoordelijk voor het script en Ad van Dijk heeft de muziek geschreven.

Het verhaal

In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Meer informatie en kaartverkoop: www.dagboekvaneenherdershond.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!