Music Meeting Lounge releaset kunstkastMusic Meeting Lounge releaset kunstkast
Back Back Nieuws

Music Meeting Lounge releaset kunstkast

01 december 2020

Music Meeting Lounge onthulde vrijdag 27 november de eerste ‘gereleasede’ kunstkast in Amstelveen. Dit deden ze samen met wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur) en wethouder Floor Gordon (Economische zaken en Duurzaamheid). De kasten zijn oorspronkelijk bedoeld voor elektriciteit, maar nu hebben deze een bijzonder uiterlijk met popartiesten uit de 80’s en 90’s en artiesten van deze tijd.

Eerste kunstkast in Amstelveen ‘gereleased’

De ‘gereleasede’ kunstkasten staan in het Oude Dorp in de Badlaan, vlak voor de vergaderlocatie Music Meeting Lounge. Voor eigenaar van de vergaderlocatie, Marianne Kuiper, waren de kasten al jaren een doorn in het oog. ‘Ik ergerde mij aan die lelijke grijze kasten die continu beklad werden met ordinaire teksten en zo onze entree verpestte. Ik broedde op een oplossing en kwam op het idee om de elektriciteitskasten creatief en smaakvol te laten beschilderen. Via Lex Berghuis, initiatiefnemer van het Kunstkas project, kwam ik in contact met Lisa.’ Kunstenares Lisa Stols (Lazisa) heeft de kasten dan ook van de street-art voorzien.

Wereldsterren op de kasten

Geheel in lijn met het thema van vergaderlocatie Music Meeting Lounge, heeft Lisa de elektriciteitskasten voorzien van onvergetelijke popartiesten uit de 80’s en 90’s. In Music Meeting Lounge staan namelijk ruim 450 elpees die de collectie sieren en staat de slogan ‘Don’t you forget about me’ centraal. Artiesten als David Bowie en Prince staan op de kasten. Maar ook dé artiesten van nu staan erop, zoals Martin Garrix en Adele. Niet alleen bezoekers van het Oude Dorp en de vergaderlocatie bewonderen de kasten, maar ook dorpsbewoners. Met het Kunstkast project, opgezet in 2015 door Lex Berghuis, kan iedereen een kast beschilderen. Het begon in Aalsmeer, waar door de gemeente en nutsbedrijven en sponsors, al meer dan 50 kasten zijn opgefleurd. Nu is het de beurt aan Amstelveen, waar de gemeente een dergelijk ‘bewonersinitiatief’ wel ziet zitten. Bewoners worden zoveel mogelijk betrokken bij de schilderingen en kunnen zelf contact opnemen voor een kunstkast via deze website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!