Met de samenwerking willen VONK en Hutten de bezoekersbeleving verder versterken door ook de culinaire beleving onderdeel te maken van de totale museumervaring. Eten en drinken worden daarmee een vanzelfsprekend verlengstuk van het verhaal dat VONK vertelt.
Gedeelde visie
‘Gastvrijheid en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel, net als bij Hutten. Ik ben blij dat we in Hutten een cateraar hebben gevonden die onze bezoekers een bijzondere en smaakvolle beleving kan bieden. Hutten heeft een landelijke reputatie, maar is tegelijkertijd diepgeworteld in onze eigen regio’, zegt Ward Rennen, directeur-bestuurder van Museumpark VONK. ‘We zochten een partner die niet alleen excelleert in kwaliteit, maar ook onze visie deelt: dat beleving, betekenis en maatschappelijke verantwoordelijkheid hand in hand gaan. Die vonden we in Hutten.’
Restaurant en events
Hutten ziet in VONK een bijzondere plek om haar visie op duurzame en toekomstgerichte horeca tot leven te brengen. Gijsbert Bos, directeur Hutten food & design: ‘Dit wordt een hele toffe plek waar 10.000 jaar aan geschiedenis en verhalen samenkomen met de toekomst van deze unieke regio. Het is bijzonder om daar onderdeel van te zijn. De locatie is ook prachtig, midden in het groen. Je vindt ons straks op verschillende plekken in het museum: in het restaurant in het museumgebouw, in de middeleeuwse herberg met een pop-up concept en tijdens de zakelijke evenementen die in het auditorium of het museumpark kunnen plaatsvinden. We gaan met een nieuw team bouwen aan de gastvrijheid hier. Doordat we te allen tijde kunnen terugvallen op onze hospitality toppers van het Philips Stadion creëren we rust en kunnen we vanaf het begin garanderen dat elk event soepel verloopt. Met veel enthousiasme en energie kijk ik uit naar deze samenwerking.’