Cube Top FloorCube Top Floor
Back Back Locaties

Museum Events Limburg: een museale eventlocatie in een modern jasje

28 februari 2019

Museum Events Limburg is als eventorganisatie de verbinding tussen de drie instellingen Columbus earth center, Continium discovery center en het Cube design museum in Kerkrade. Samen vormen zij een unieke combinatie die zich richt op de toekomst en actuele thema’s met betrekking tot aarde en duurzaamheid, wetenschap en technologie en design. Staat MVO in jouw bedrijf hoog in het vaandel? Dan is dit de evenementenlocatie voor jou.

Design met impact

Raak geïnspireerd door het riante aanbod van bezienswaardigheden en activiteiten. Combineer je vergadering, workshop of brainstormsessie bijvoorbeeld met een bezoek aan het Cube design museum: Het eerste museum in Nederland geheel gewijd aan design. Je vindt hier diverse exposities gericht op design for human needs oftewel design ontstaan vanuit menselijke behoeften. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de expositie ‘Luxe? Veranderende Verlangens’. Tot en met 14 april laat deze expositie je stil staan bij de vraag: wat is luxe eigenlijk? En: wat betekent het voor mij?

 • Cube design museum
  Cube design museum
 • Vergaderzaal Da Vinci
  Vergaderzaal Da Vinci
 • Columbus earth center
  Columbus earth center
 • C-Square
  C-Square
 • Cube design museum
  Cube design museum
 • Cube Top Floor
  Cube Top Floor
 • Vergaderzaal Einstein
  Vergaderzaal Einstein
 • C-Square
  C-Square
 • Columbus earth center
  Columbus earth center
 • Vergaderzaal Newton
  Vergaderzaal Newton

Je kunt er ook voor kiezen om (vanaf 10 mei 2019) je zakelijke event te combineren met de expositie ‘Nature’. Een simultane expositie met internationale allure: deze samenwerking met het Cooper Hewitt Design Museum in New York toont internationale, verrassende designinnovaties. Maar liefst 64 designers of onderzoeksinstellingen wereldwijd hebben hieraan meegewerkt en gaven antwoord op de vraag: hoe kunnen wij natuurlijke materialen -in combinatie met technologie- het beste inzetten om de aarde leefbaar te houden?

Vernieuwend en interactief

Cube design museum presenteert niet alleen exposities, maar fungeert ook als multidisciplinair design laboratorium. Hier vind je diverse designstudenten die bezig zijn met een ontwerpvraag vanuit het bedrijfsleven. Zij onderzoeken, brainstormen en ontwerpen samen met de bezoekers van het museum en lopen zo het gehele design thinking proces door om tot een prototype te komen. Co-creëer met de studenten en vind oplossingen met design for human needs and ambitions als uitgangspunt: de Design Labs zijn uitstekend geschikt voor een brainstormsessie.

Wereldwijd uniek

Op zoek naar een beleving die de mindset van je gasten openzet voor verandering? Eén van de speerpunten van de locatie is het aanzetten tot nadenken & bewegen tot actie. Dat komt zeker tot uiting in de beleving Earth in het bijzondere theater van Columbus. De driedelige voorstelling neemt je mee in het leven van een astronaut en geeft je -letterlijk- een andere kijk op de wereld. Met de buitenaardse beleving ontdek je onze kwetsbare aardbol van bovenaf: het Overview Effect.

Het is duidelijk dat Museum Events Limburg in de drie jaar van bestaan een expert is geworden in het vertellen van een verhaal. De enorme transformatie die de locatie heeft doorgemaakt heeft geleid tot talloze mogelijkheden op het gebied van storytelling. Een 360 graden voorstelling in Continium, een robot als host en een comfortabel theater zijn enkele van de vele faciliteiten die Museum Events Limburg jouw bedrijfsevenement kan bieden.

Een dorpsplein van ontmoetingen

Naast de vele faciliteiten onderscheidt Museum Events Limburg zich door haar gastvrijheid en grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen, zoals Brightlands Smart Services Campus en het Cooper Hewitt Museum in New York. De locatie richt zich op het heden en op de toekomst en fungeert als spin in het web; zij brengt partijen in verbinding met elkaar. Het bruisende geheel bestaat uit gemotiveerde medewerkers, diverse bezoekers, studenten en talloze mogelijkheden voor de evenementenbranche.

Door > Rianne Gerrits

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!