Museon-Omniversum en Juni Lekkernijen werken smaakvol samenMuseon-Omniversum en Juni Lekkernijen werken smaakvol samen
Back Back Locaties

Museon-Omniversum en Juni Lekkernijen werken smaakvol samen

23 november 2023

Bij Museon-Omniversum vormen duurzaamheid en zorg voor planet earth de rode draad van alle exposities en communicatie. Dat betekent dat bezoekers ook tijdens een kopje koffie of een andere lekkere versnapering in het Museum en Dome Café merken dat duurzaamheid en zorg voor de planeet nooit ver weg zijn. Vandaar ook dat Museon-Omniversum vanaf mei 2023 een duurzame horecapartnership is aangegaan met Juni Lekkernijen.

Juni Lekkernijen begon ooit als een klein cafeetje in de Oude Molstraat in Den Haag, maar groeide in 10 jaar uit tot vaste cateraar van een groot aantal organisaties en bedrijven. 

Sinds 2020 is Juni Lekkernijen onderdeel van Social Capital, waarvan naast Juni Lekkernijen ook Lekker Brood, Happy Tosti, de Prael Amsterdam, Milieuwerk, RSC en Amare Horeca onderdeel zijn. Door de krachten te bundelen vormen ze een Haags horecacollectief met een breed gedragen duurzame sociale visie en missie.

Bijzondere samenwerking

Juliëtte Suurland, Coördinator Sales & Events van Museon-Omniversum, en Sophie Praalder, projectleider Social Capital en Juni Lekkernijen, vertellen graag over wat de samenwerking tussen hun bedrijven zo bijzonder en zo mooi maakt. ‘In onze programmering willen we in de toekomst de aandacht voor foodeducatie zeker uitbreiden, en dan is het prachtig dat je met Juni Lekkernijen als cateraar een partner in huis hebt die verantwoord voedsel, duurzaamheid en inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan,’ aldus Juliëtte.

Sociale missie

Sophie vult haar aan: ‘Vanaf de oprichting waren een kleurrijk assortiment en duurzaamheid al heel belangrijk. In 2020 is Juni Lekkernijen onderdeel geworden van Social Capital, dat zich inzet om mensen met een zichtbare of onzichtbare arbeidsbeperking aan een betaalde baan te helpen. Onze sociale missie is om op al onze locaties minimaal 50% van alle gewerkte uren in te vullen door mensen met een arbeidsbeperking en duurzaam door te laten groeien naar een vaste baan in de reguliere arbeidsmarkt.

Seizoensgebonden producten

Juni Lekkernijen staat dus voor verantwoord en duurzaam, plus een assortiment van seizoensgebonden producten van lokale leveranciers. Sophie: ‘We denken aan de planeet en het verminderen van voedselverspilling. We werken met partners op basis van hun keuze voor duurzaamheid en een betere wereld. En dat is precies waar Museon-Omniversum voor staat. Het is een hele mooie samenwerking en match. De horeca-activiteiten bij Museon-Omniversum bieden op dit moment werk aan zeven vaste Social Capital-medewerkers en het is daarmee ook een opleidingsplek. Ze werken hier in een veilige omgeving met ervaren mensen die hen voorbereiden op een permanente terugkeer naar de arbeidsmarkt.’

Zakelijke evenementen

‘Wat voor ons ook meespeelde’, vult Juliëtte aan, ‘is dat het aanbod van Juni hier volledig vegetarisch en vegan is. Je kunt nog wel consumpties met vlees en vis bestellen, maar daar betaal je dan wel een kleine toeslag op. Het is op dit moment erg druk bij Museon-Omniversum met zakelijke evenementen, vooral de personeels- en teamuitjes zijn booming, en we merken dat onze opdrachtgevers en gasten zeer te spreken zijn over de medewerkers en de kwaliteit van de catering. Kijk, als er een beamer tijdens een presentatie kapot gaat, dan accepteren mensen dat makkelijk. Maar wanneer een broodje niet lekker is of de bediening te wensen overlaat, dan is dat wat mensen blijven onthouden van een evenement. Dus daar zijn we zeer scherp op. We merken dat zakelijke opdrachtgevers nu juist bij ons komen vanwege onze visie op duurzaamheid en sociale betrokkenheid.’

Positieve wisselwerking

‘Met wat wij hier doen, hopen we mensen te inspireren. De wisselwerking tussen de exposities over duurzaamheid en een evenement met een lunch of een borrel is fantastisch. Het is erg leuk om te zien hoe mensen hier die inspiratie krijgen. En oesterzwambitterballen zijn veel lekkerder dan gewone!’ besluit Juliëtte. ‘Er zijn zeker nog een hoop mogelijkheden, en het inspireren dat Museon-Omniversum doet, heeft zeker ook een wisselwerking op Juni Lekkernijen en de mensen die hier werken. Wat dat aangaat is dit een match die alleen maar positieve kanten kent’, sluit Sophie af.

Tekst: Rob van Hilten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!