Muiden viert opening vaarseizoen met traditionele Vlaggetjesdag Muiden viert opening vaarseizoen met traditionele Vlaggetjesdag
Back Back Nieuws

Muiden viert opening vaarseizoen met traditionele Vlaggetjesdag

31 maart 2023

Vlaggetjesdag, de feestelijke opening van het vaarseizoen in Muiden, is al jarenlang een mooie traditie. Tweede Paasdag, maandag 10 april, vindt Vlaggetjesdag voor de 25e keer plaats. Op dit evenement is er voor iedereen wat te doen. 

Verschillende bootervaringen

Bezoekers kunnen diverse schepen gratis bezichtigen, waaronder de voormalige mijnenveger Hr. Ms. Mahu, de volledig gerestaureerde brandblusboot Jan van der Heyde II uit 1929, de hypermoderne bevoorradingsboot van Forteiland Pampus en diverse klippers en tjalken van Zeilvloot Muiden. Wie echt het water op wil kan met een van de Huizer botters tegen een kleine vergoeding een vaartochtje maken. 

Stichting Vaarwens

Een van de speciale gasten dit jaar is het schip de Vaarwens van Stichting Vaarwens, dat ook te bezichtigen is. Stichting Vaarwens verzorgt al meer dan 17 jaar gratis dagtochten voor mensen die door een bedreigende ziekte een zeer slechte levensverwachting hebben. 

Meer dan alleen boten

Naast de schepen in de haven is er nog veel meer te beleven in Muiden. Er zijn ongeveer 25 kramen met onder andere nautische kleding en lekker eten. De palingroker en de poffertjeskraam zijn ook weer van de partij. In de Rooms Katholieke Kerk aan de Herengracht is zoals altijd een boekenmarkt en kunstliefhebbers kunnen terecht bij een aantal ateliers dat de deuren opent. Een bezoek aan het Muiderslot of Forteiland Pampus om paaseieren te zoeken kan natuurlijk ook deze dag. 

Muziek

Er treden vijf koren op, waaronder De Meiden van de Kade, Bruisend Sop en het beroemde Amsterdams Smartlappenkoor. Vanzelfsprekend zorgt de Muider horeca voor een gastvrij onthaal. Kom kijken en wees welkom in Muiden, een schat van een stad! 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!