Back Back Nieuws

MTD ziet potentie in mobiele waterzuiveringunit

23 februari 2009
Op 17 februari vond in de Fontys Hogeschool in Eindhoven een bijzondere presentatie plaats. Drie partijen waren vertegenwoordigd: MTD, het bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van tijdelijke waterinfrastructuren op evenementen, vijf studenten van de hogeschool die hun stageopdracht hadden gebundeld, en Syntens, het door de overheid geïnitieerde bureau dat het bedrijfsleven op weg helpt innovaties door te voeren.

De opdracht: ontwerp voor MTD een mobiele unit waarmee vervuild water kan worden hergebruikt als bijvoorbeeld spoelwater voor toiletten.

 

Mobile Water Recovery-systeem

Met een dik verslag en een korte powerpointpresentatie vatte Sander van den Heijkant (23)1500 uur (!) onderzoek samen. Het resultaat was indrukwekkend. Zo bevestigden de MTD-specialisten, die mogelijkheden zien in deze nieuwe mechanische oplossing. Omdat de opdracht door het bedrijfsleven was geformuleerd, moesten de studenten al na drie maanden met een ontwerp komen. Een uitgebreid literatuuronderzoek, vele bezoeken aan waterzuiveringen, producenten en andere aan de zuiveringstechnologie gelieerde bedrijven resulteerden in het eerste ontwerp van het MWR-systeem. Theoretisch zijn de heren studenten eruit. Nu de praktijk nog.

 

Wereldprimeur binnen handbereik?

Hans Verhoeven, directeur MTD, heeft hoge verwachtingen van het MWR-systeem: " Maar niet voordat in het vervolgonderzoek alle mogelijke valkuilen zijn afgedicht. Ik verwacht hier veel van. We gaan de komende zomer het prototype testen".

 

In het komende nummer van Events dan ook een interview met Verhoeven over deze wereldprimeur, zijn visie op 'watermanagement' op evenementen'en duurzaam ondernemen.

 

 

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!