Back Back Nieuws

mps | Martinair Party Service is terug in de branche en organiseert haar eerste evenement

03 oktober 2011

Na meerdere speculaties in de media is het dan nu echt officieel: per 1 oktober zijn Erwin Verschoor en Miranda Hesselmans eigenaar van mps | Martinair Party Service. Om deze start te vieren organiseerden zij afgelopen zaterdag in The Upper Deck te Naarden een intieme en persoonlijke lunch voor alle partijen die de afgelopen tijd Erwin en Miranda hebben voorzien van raad en advies. High Profile kreeg de eer om deze middag aanwezig te zijn en als eerste de nieuwe, enthousiaste eigenaren te spreken over deze enorme uitdaging.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
De nieuwe eigenaren van mps | Martinair Party Service: Erwin Verschoor en Miranda Hesselmans

Terug naar het begin
In 1974 zijn de grondleggers Martin en Tineke Schröder gestart met Martinair Party Service als oplossing om de stewardessen in de rustige wintermaanden in dienst te houden. In die tijd een gouden vondst waarmee zij een sterke naam hebben opgebouwd. In 2006 heeft de Koninklijke Van den Boer Groep de partycateraar overgenomen en in 2007 veranderd van naam: Oseven, happening and food.

De terugkomst van Martinair Party Service
‘De wens van de Koninklijke Van den Boer Groep was om met Oseven meer focus te leggen op het cateren van locaties en sportevenementen en niet zozeer op partycatering. Hierdoor hebben Miranda en ik de kans gekregen om de core business van Martinair Party Service destijds, terug te nemen’, legt Erwin Verschoor uit. Oseven blijft bestaan en blijft zich bezighouden met cateren van locaties en grote sportevenementen en mps | Martinair Party Service gaat zich puur op de partycatering richten.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Erwin Verschoor en Miranda Hesselmans samen met Tineke en Martin Schröder

Nieuwe naam voor bestaand product is bijna onmogelijk
Dan is de vraag, waarom mps | Martinair Party Service? ‘Een nieuwe naam bedenken voor een bestaand product is bijna onmogelijk. Vanaf de naamswijziging in 2007 werd ik nog voortdurend geconfronteerd met Martinair Party Service door de hoge naamsbekendheid en het feit dat klanten deze naam niet zomaar zijn vergeten. Gedane zaken nemen geen keer zou je zeggen, tenzij je daar nog eens goed over nadenkt. Iets is pas onmogelijk als je dat helemaal tot het einde toe hebt uitgezocht. En zo zijn we in gesprekken met onder andere het echtpaar Schröder en Martinair Holland tot de conclusie gekomen om gewoon opnieuw deze naam te gebruiken’, legt Erwin uit.

Een superduo
Het zaadje is gepland tijdens de laatste dag van het ABN AMRO tennistoernooi in Ahoy. ‘Tijdens deze dag werd, toeval of niet, openlijk gezinspeeld op het bedrijf overnemen. Ik voelde daar als directeur van Oseven een mogelijkheid en heb daar direct Miranda bij gevraagd’, aldus Erwin. Miranda Hesselmans is in 2010, op verzoek van Erwin, komen werken bij Oseven. Samen zijn ze in 1988 gestart met de Hotelschool in Leeuwarden en hebben ze samen gewerkt bij Jaarbeurs Utrecht. Het is een superduo te noemen waar de passie vanaf spat. ‘Wij weten van elkaar dat de ander goed is in wat hij doet. Zo ben ik meer de commerciële persoon en is Erwin operationeel sterk. Waar we elkaar tegenkomen is in onze visie. Dit heeft alles te maken met kwaliteit, service en het gevoel van gastvrijheid. Daar zijn wij het volledig met elkaar over eens’, vertelt Miranda.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Martin Schröder spreekt de gasten toe en deelt zijn vreugde

Kwaliteit en service als gedeelde visie
Deze gedeelde visie zet zich voort in mps | Martinair Party Service. ‘Martinair Party Service ging voor kwaliteit en wij gaan nog steeds voor kwaliteit. De focus ligt op smaak, kwaliteit, goede wijnen, leuke service en of dat nou voor 10 personen of 1.000 personen, is, dat moet niets uitmaken. Wij begeven ons in de rol van adviseurs en willen onze opdrachtgevers laten ontspannen en genieten. Van kleine dingen kun je al iets heel persoonlijks maken’, aldus Miranda. Een mooi voorbeeld is dat tijdens de middag iedereen op transparante stoelen zit, maar het echtpaar Schröder op rode stoelen als verwijzing naar de kleur van Martinair. ‘Dit is zoiets kleins maar betekent veel.’ Deze persoonlijke benadering is tevens terug te zien tijdens het eerste evenement door iedereen een persoonlijke boodschap mee te geven op een kaart met het nieuwe logo.

Emotionele dag voor echtpaar Schröder
Als grondleggers van Martinair Party Service is het een bijzondere dag voor Martin en Tineke Schröder. ‘Het is een vreugde dat Martinair Party Service weer opnieuw kan beginnen, maar tegelijkertijd is het voor Tineke en mij ook een emotionele dag. Met een frisse start wordt het bedrijf geleid door twee enthousiaste jonge lui die op een bepaald ogenblik de schouders eronder hebben gezet. Het is een voorrecht dat wij hierbij betrokken mogen zijn’, aldus Martin Schröder. Het echtpaar blijft betrokken bij mps | Martinair Party Service door plaats te nemen in de Raad van Advies. Tijdens de middag richt Martin Schröder ook het woord tot Erwin en Miranda. ‘Wij gaan jullie ondersteunen waar wij kunnen. Jullie moeten zorgen voor uitstekende medewerkers die klantgericht werken. Moeilijke tijden zijn er en dat betekent dat je het gewoon beter moet doen dan je concurrenten. Zorg ervoor dat je, je op een keurige manier, ondanks de concurrentie, gedraagt. Dat vind ik buitengewoon belangrijk, maar ik wens jullie bovenal al het succes van de wereld toe.’

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Ervaren en enthousiast team
‘Het is een unieke kans en hier trekken we echt samen in op. We doen dit namelijk niet alleen. We mogen met een heel leuk team werken en we prijzen ons dan ook gelukkig dat deze mensen net zo enthousiast en gepassioneerd zijn als wijzelf. Samen hebben we een enorme hoeveelheid ervaring en kunnen we de mooiste evenementen creëren’, vertelt Miranda enthousiast. Erwin voegt hieraan toe: ‘Wij geloven erin dat gasten nog steeds willen genieten van goede service, heerlijke wijnen en overheerlijk eten en dat is wat wij gaan doen met mps | Martinair Party Service’. Zorgeloos genieten van pure verwennerij en écht lekker eten.

mps | Martinair Party Service blijft gevestigd in Nieuw-Vennep en blijft op hetzelfde nummer bereikbaar. Tarwestraat 2, 2153 GG Nieuw-Vennep, tel. 0252-660100, www.mps.nl 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!