Back Back Nieuws

MPS I Martinair Party Service start met bewust E-free? concept

02 april 2015
E-free? is het nieuwe concept van MPS I Martinair Party Service dat inspeelt op de wens naar natuurlijk en toevoegingsvrij eten. Het concept wordt live door MPS gelanceerd op de beurs event 15 in Jaarbeurs Utrecht. Het eten dat tijdens de beurs geserveerd wordt is geheel vrij van onnatuurlijke E-nummers.

Wat zijn E-nummers
E-nummers worden om verschillende redenen toegevoegd aan voedingsmiddelen, bijvoorbeeld om de houdbaarheid te verbeteren, het voedsel er aantrekkelijker uit te laten zien of om de ingrediënten goed gemengd te houden. Er zijn nogal wat vragen over de E-nummers. Wat betekent het, welke E-nummers zijn schadelijk, waar moet ik op letten, etc.

Verantwoorde keuzes
Van event managers wordt steeds vaker verwacht dat zij verantwoorde keuzes maken tussen gezond, creatief en verrassend. MPS wil haar opdrachtgevers ook op dit vlak ‘ontzorgen’ en biedt hen nu het unieke E-Free? concept aan. ‘Wij hebben een passie voor eerlijk en smaakvol koken op een verantwoorde manier. Puur eten, pure smaak. Dan ben je vanzelfsprekend kritisch op welke ingrediënten je wel en niet gaat gebruiken en wat de effecten zijn op je gezondheid. En zo ontstond het idee van E-Free?. Het concept draait om verantwoord eten zonder onnatuurlijke toevoegingen. Weten wat je eet.’ aldus Frans Dijksman, chef-kok bij MPS.

‘Denk hierbij aan E-nummervrij vlees, vanaf de basis huisgemaakte producten en het gebruik van kruiden met een heilzame werking. Om voor een goede balans in het menu te zorgen gaan wij uit van het 25/75 principe; 25% vlees of vis en 75% groenten. En dat alles vrij van onnatuurlijke E-nummers.’

Weten wat je eet
Dijksman wil benadrukken dat niet alle E-nummers schadelijk zijn voor de gezondheid. Veel natuurlijke producten zoals bijenwas en citroenzuur hebben ook een E-nummer gekregen. Vandaar het vraagteken achter E-Free?. Het draait allemaal om bewuster omgaan met eten en drinken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!