MPI en Friendship Sport Centre laten inclusiviteit & diversiteit beklijven MPI en Friendship Sport Centre laten inclusiviteit & diversiteit beklijven
Back Back Nieuws

MPI en Friendship Sport Centre laten inclusiviteit & diversiteit beklijven

13 december 2023

Het is 11 december wanneer een groep van ruim zeventig eventprofessionals het Friendship Sport Center in Amsterdam Noord bezoekt. MPI koos deze bijzondere plek om er hun laatste event van 2023 te organiseren en het is er een die indruk maakt op de bezoekers. Het thema is inclusiviteit en diversiteit en dat brengt ons een vol dagprogramma met fysieke activiteit, veel denkwerk, lachen en zelfs een traan.

Inclusiviteit en diversiteit zijn nog steeds hot topics. En dat blijkt ook tijdens dit MPI event want het is stijf uitverkocht. Na een lichte lunch worden we de congreszaal in begeleidt waar dagvoorzitter Robert Daverschot ons met een zijn persoonlijke verhaal laat kennismaken met het thema. Op het gebied van persoonlijke verhalen zouden er die dag nog vele volgen.

Een locatie om nooit meer te vergeten

Het Friendship Sport Centre niet is alleen een evenementenlocatie van formaat maar ook eentje die je raakt. Een betere kennismaking met deze locatie wordt ons gebracht door Myron Gebbink, zoon van oprichter en eigenaar Dennis Gebbink. Als eerste keynote speaker van de dag weet hij zijn levensverhaal - dat onlosmakelijk is verbonden met de oprichting van Friendship Sport Centre – met veel humor en passie over te brengen. Het publiek hangt aan zijn lippen. Meerdere malen wordt er gelachen en zie je mensen ook tranen van ontroering wegvegen. Friendship Sport Centre is namelijk het enige sportgebouw in heel Europa dat 100% is ingericht om mensen met een beperking te voorzien van de beste sportfaciliteiten. De presentatie laat ook zien dat het Friendship Centre meer is dan een facilitair sportcomplex, het is voor veel mensen een veilige haven en daardoor een tweede thuis. De betuigingen op video die tijdens de talk voorbij komen bewijzen het. Wij kunnen alleen zeggen, bezoek de locatie zelf een keer en je ervaart het! Robert sluit de introductie van de dag af met guest host Eva Eikhout. Tip: Eva is tevens te boeken als dagvoorzitter – haar vrolijke energie werkt aanstekelijk.

Let’s Play

Tijd voor wat fysieke activiteit en dat gaat bij Friendship Sport Centre bijzonder goed. De sportfaciliteiten zijn heel uitgebreid en er kunnen clinics van de meest bijzondere sporten worden gegeven. Wat dacht je van blindvoetbal of rolstoelbasketbal. Wij wagen ons vandaag op het laatste, maar we starten met een live versie van bordspel Let’s Play Equal; een uniek gezelschapsspel waarbij alles draait om begrip creëren door in de spreekwoordelijke schoenen van een ander te gaan staan. Het wakkert meerdere interessante gesprekken, met wederom een aantal persoonlijke verhalen, aan die onder deze omstandigheden bijna als vanzelf worden gedeeld. Het bordspel is te koop; zelf spelen is weten! Na een korte pauze gevolgd door een splitsing van de groep, gaat de ene helft mee voor een rondleiding en waagt de andere helft zich op het rolstoelbasketballen. Het spel zorgt voor een hoop vertier en verzuurde schouder- en armspieren, maar het vele gelach voert de boventoon. Ieders innerlijke kind en competitieve drive worden bij het potje goed geprikkeld.

Wat doe je ermee?

Na alle verschillende activiteiten en persoonlijke verhalen, sluiten we af met een beetje (zelf)reflectie,  in de vorm van een sessie Over De Streep. Wat heeft de dag iedereen gebracht? Ben je anders gaan denken over wat inclusie en diversiteit inhouden en voor jou persoonlijk betekenen? En hoe wil je dit in de praktijk gaan brengen voor evenementen? De deelnemers gaan naar huis met een hoop nieuwe stof tot nadenken.

Tekst: Bianca Hidajat
Foto: Jan Buteijn

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!