MoveS haalt ruim €750.000 op in de strijd tegen MSMoveS haalt ruim €750.000 op in de strijd tegen MS
Back Back Nieuws

MoveS haalt ruim €750.000 op in de strijd tegen MS

30 juni 2017

Amsterdam ArenA kwam voor een multiple sclerose- (MS) vrije wereld tijdens het grootste Nederlandse evenement ooit in de strijd tegen MS. Meer dan 1.200 deelnemers en bezoekers realiseerden tijdens deze 'Ultimate Summer Workout' op zondag 25 juni ruim €150.000 aan fondsen. Eerder deze maand organiseerde MoveS, het fondsenwervende initiatief achter dit evenement, 'Klimmen tegen MS', waarbij meer dan 600 deelnemers de Mont Ventoux bedwongen. Hiermee werd ruim €600.000 opgehaald. De voorlopige tussenstand aan opbrengsten voor 2017 komt daarmee op ruim €750.000.

Ook tweede editie ArenA MoveS groot succes

Na een knallende eerste editie in 2016 waren de verwachtingen hooggespannen. Met de uitbreidingen van de veldactiviteiten ‒ met onder andere spinning classes en double trouble workouts door kickbokser Robby Nelson en diverse andere activiteiten, zoals straatvoetbal door Streetkings, professionele skaters, een klimmuur en een stormbaan ‒ was het programma dit jaar flink gegroeid. De combinatie van de traploop-challenge, verschillende uitdagingen op het veld onder de muzikale begeleiding van zangeres Jennie Lena en dj's Joshua Walter en Julian Jordan, bleek wederom een gouden greep. Meer dan 1.200 traplopers, sporters en bezoekers gaven alle energie die ze in zich hadden om van deze dag een groot succes te maken en daarmee bijna €150.000 aan fondsen te werven. '' Mijn dank gaat uit naar al onze partners, sponsoren, donateurs en vele vrijwilligers die zich hebben ingezet om zowel ArenA MoveS als Klimmen tegen MS ook dit jaar weer tot een groot succes te maken', aldus Thomas Sanders, medeoprichter van MoveS. 'Ik ben nog steeds ondersteboven van de onwaarschijnlijk mooie dag. De energie was voelbaar tot ver buiten de ArenA. Het is overweldigend om te zien dat mensen vanuit het hele land op de been komen om een bijdrage te leveren aan het einddoel: een MS-vrije wereld.'

Primeur: MoveS out-of-the-box grant

De opbrengsten van MoveS van dit jaar zullen deels worden gebruikt om het tweede deel van de reeds toegezegde subsidie van €715.000 aan het Expertisecentrum Cognitie van het VUmc MS Centrum Amsterdam in te vullen. Dit centrum werd twee maanden geleden officieel geopend. Tijdens ArenA MoveS werd door medeoprichter Edwin van Wijngaarden bovendien de 'MoveS out-of-the-box grant' gelanceerd.

'We willen iets unieks doen. Innovatieve ideeën uit de wetenschappelijke wereld laten zich moeilijk vangen in bestaande subsidievormen. Wij willen dit doorbreken', aldus Edwin van Wijngaarden. 'In samenwerking met Stichting MS Research hebben wij wetenschappers gevraagd out-of-the box initiatieven aan te dragen waarvan er één in aanmerking zal komen voor de 'MoveS out-of-the-box grant'. Het unieke hiervan is dat we deze uiteindelijke keuze niet zelf gaan maken. Het zijn de deelnemers aan onze evenementen die deze keuze gaan maken.' Meer nieuws over deze bijzondere subsidie en de vier unieke onderzoeken zal in de komende maanden bekend worden gemaakt via www.moves.ms en www.msresearch.nl

 

Afgelopen zondag 25 juni is de Amsterdam ArenA in beweging gekomen voor een multiple sclerose- (MS) vrije wereld tijdens het grootste Nederlandse evenement ooit in de strijd tegen MS. Meer dan 1.200 deelnemers en bezoekers realiseerden tijdens deze ‘Ultimate Summer Workout’ ruim €150.000 aan fondsen. Eerder deze maand organiseerde MoveS, het fondsenwervende initiatief achter dit evenement, ‘Klimmen tegen MS’, waarbij meer dan 600 deelnemers de Mont Ventoux bedwongen. Hiermee werd ruim €600.000 opgehaald. De voorlopige tussenstand aan opbrengsten voor 2017 komt daarmee op ruim €750.000.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!