Back Back Nieuws

MOVE ontwikkelt beste Interne Evenement

16 februari 2016
Experience Marketing bureau MOVE uit Haarlem is de winnaar van een Gouden Giraffe. MOVE won de award in de categorie Interne Events. Na eerder op Internationaal niveau (EuBEA en BEA) een award gewonnen te hebben kan nu ook de Event Award op Nationaal niveau aan dit mooie lijstje toegevoegd worden.

Tijdens de Gouden Giraffe Event Awards 2015/2016 draaide het om de meest effectieve
live oplossingen, waarbij het waarom en de impact centraal stonden. In de jurering hebben creativiteit, innovatie, duurzaamheid en originaliteit ook een rol gespeeld maar onderaan de streep telde één ding; welke meerwaarde had het event voor de opdrachtgever?

Sol Independence Day
MOVE heeft de Gouden Giraffe gewonnen met een intern evenement voor Sol; onderdeel
van Heineken International. Op een unieke wijze beleefden Senior Marketing Managers vanuit de hele wereld een event waarmee ze persoonlijk betrokken werden bij de revolutie van Sol.

Het event was een echte ‘game changer’. De focus van het concept lag niet alleen op het
veranderen van de denkwijze van de deelnemers maar ook op het veranderen van hun huidige gedrag door barrières te doorbreken. 'We hebben gebruik gemaakt van verschillende innovatieve methoden om de merkidentiteit te laten voelen. Alle presentaties waren zonder PowerPoint. In plaats daarvan gebruikten we methodacting technieken en experience rooms. Want als mensen iets voelen, gaan ze pas iets doen', aldus Victor Neyndorff, creative director bij MOVE.

Resultaat
Dankzij de Sol Independence Day pasten verschillende CMO’s hun strategieën aan,
ontwikkelden verschillende landen nieuwe marketing campagnes en is Sol na het event
niet meer in 5 maar in 65 landen actief. En het bleek een duurzame transformatie want
Sol is ten opzichte van vorig jaar met 23% gegroeid. 'We managed our transformation, we are on the map', aldus Ludovic Auvray, Global Marketing Director van Sol.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!