Back Back Nieuws

Motorsport na 20 jaar terug in Ahoy

22 januari 2008
Motorcross, speedway, motoball, trial en stuntrijden. Spektakel, show, muziek. Motorsportminnend Nederland krijgt ongetwijfeld een déjà vu: het Motorsportgala in Ahoy. Hét evenement van het jaar in de jaren ‘80. Nu, een kleine 20 jaar later, laat Ahoy de goede tijden weer herleven. Indoor Motorsport op hoog niveau in een nieuwe jas. Op 1 en 2 maart staat er een uniek Freestyle Motorcross evenement op het programma dat naar eigen zeggen zijn weerga niet kent. Met de toppers uit de freestyle motorcrosswereld, die bloedstollende stunts uithalen terwijl ze zo’n 13 meter hoog in de lucht hangen. FMX Fever. Niet alleen nieuw, maar ook uniek in Nederland.

Freestyle Motorcross is op dit moment één van de meest spectaculaire onderdelen uit de motorsport. Wereldwijd is FMX, de korte benaming, bezig aan een enorme opmars. Vanaf een schans maken topcoureurs met hun motor sprongen van wel 13 meter hoog en voeren tijdens hun vlucht duizelingwekkende stunts uit. Sportpaleis Ahoy wordt na jaren weer omgebouwd tot een motorsportarena, waar spanning en sensatie centraal staan. Showlicht, dj’s, geluidseffecten en vuurwerk maken het evenement compleet. Een stukje nostalgie als we denken aan het voormalige Motorsportgala uit de jaren tachtig. Giga-hoge sprongen, via de toen nog aanwezige wielerbaan over de trappen naar de 1e ring om via de catacomben weer in de arena van het Sportpaleis op te duiken. Eén groot spannend spektakel en een festijn om te aanschouwen. Eind jaren ’80 hield het evenement, mede i.v.m. de verwijdering van de wielerbaan, op te bestaan. Maar, Motorsport is terug in Ahoy en hoe. Vol gas op FMX Fever.

Freestyle Motorcross is hot. Zowel voor jong als oud. Steeds meer mensen zijn niet meer voor de buis weg te slaan als de Red Bull X-Fighters om de punten strijden en ook steeds meer jongeren kiezen ervoor om deze tak van motorsport actief uit te oefenen.

Ahoy en Shivers, beiden organisator van grootschalige (sport)evenementen, tekenen voor de regie van het nieuwe Freestyle Motorcrossspektakel in het Rotterdamse Sportpaleis.

Inmiddels zijn ’s wereld beste riders gecontracteerd. Ronnie Renner, nummer 1 tijdens de Red Bull X-Fighters in Mexico City in 2005 en nummer 2 in 2006. Daarnaast Nick Franklin, één van ’s wereld beste riders van dit moment. En ook Jimmy Verburg uit België geeft acte de présence op 1 en 2 maart in Sportpaleis Ahoy.

De organisatie streeft ernaar om FMX Fever vanaf 2009 te laten behoren tot de officiële World Cup Tour, welke onder auspiciën van de FIM plaatsvindt in landen als Duitsland en Zwitserland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!