Back Back Nieuws

Mooie zomeravonden bij start openlucht Zomerfestival aan Zee

07 juli 2015
Een droomstart voor het Zomerfestival aan Zee in Noordwijk in het weekend van 4 juli: totaal uitverkocht, drie zwoele zomeravonden op een rij en lovende woorden van het publiek. Nog de hele maand juli kunnen de mooiste en leukste voorstellingen in de open lucht bijgewoond worden. Dans, theater en vertelkunst staan centraal.

Theater op het strand
Het KunstKlank Strandtheater is vier weken lang de plek voor performances, muziek, theater, dans, films, yoga, kinderprogramma's, kunst en 'pop-up' verrassingen. Een programma met grote namen, jonge artiesten en lokale talenten uit alle podiumdisciplines. Voor het Vertelfestival (22-26 juli) trekken verhalenvertellers uit alle windstreken naar het strand van Noordwijk. Zo komt ook ‘meester der verhalenvertellers’ Willem de Ridder naar het festival, internationaal bekend Fluxus-kunstenaar, Hitweek-oprichter en fameus VPRO-radiomaker. Het laatste weekeinde staat in het teken van de Passie en het Vuur van kunst en muziek. Onder meer met La Manouche en hun hartverscheurende liederen uit de Roma- en Sinticultuur, het Carel Kraayenhof Ensemble met hun programma Liberación in Concert en beeldend kunstenaar Jurriaan van Hall. Daarnaast wordt er elke zondagochtend een 'klankkunst'-ontbijt vol natuurlijke ingrediënten geserveerd en wekelijks zijn er op woensdag kinderprogramma's, films in de 'strandbioscoop' en Yoga aan Zee.

Waar is het Zomerfestival?
Op het strand van Noordwijk, Zeereep, strandafrit 21. Het strandtheater, gemaakt van herbruikbare materialen zoals oude windsurfmasten, is nog de hele maand juli de ontmoetingsplek van cultuurliefhebbers in Noordwijk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!