Back Back Nieuws

Monumentaal Amsterdams ziekenhuis wordt design Eden Hotel

28 november 2008
De Eden Hotel Group  krijgt een nieuw city hotel  in het voormalige Burgerziekenhuis in Amsterdam. Het monumentale gebouw, van dezelfde architectenhand als het Amsterdamse Concertgebouw, is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw. De planning is in het tweede kwartaal van 2009 de verbouwing in de Watergraafsmeer te starten. Naar verwachting opent het ‘Eden Parc Hotel Amsterdam’ dan nog in 2010 haar deuren. Het is het zesde Amsterdamse hotel van Eden.


"Wij zijn ons meer dan bewust van de bijzondere historie van het pand en de betekenis hiervan voor vele Amsterdammers. Voor ons een extra grote uitdaging om een vernieuwend hotelconcept te realiseren", aldus Felix Hillen, Asset Manager van de Eden Hotel Group. "Het bijzondere gebouw en de ligging bij het Oosterpark is een mooie aanvulling op onze bestaande drie- en viersterrenhotels hotels in Amsterdam".

 

 

Verrijking voor Amsterdam

Het nieuwe Eden Parc Hotel Amsterdam krijgt van binnen een uitgesproken ontwerp dat mede geïnspireerd is door het Eden Design Hotel in Maastricht (voormalig La Bergère). Binnen het concept staan de deuren open voor Amsterdammers, zo komt er een levendig Grand Café met eigen entree dat open zal zijn van ontbijt tot en met diner. Ook aan vergader- en feestaccommodatie ontbreekt het niet en het nieuwe terras aan de Linnaeusstraat wordt een verrijking voor de buurt. Hotelgasten zullen de goede bereikbaarheid waarderen evenals de ruime kamers met authentieke details en hoge plafonds. Als de verbouwing voltooid is staat er een comfortabel viersterren hotel met 120 kamers.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!