Mogelijk toch publiek bij Eurovisie SongfestivalMogelijk toch publiek bij Eurovisie Songfestival
Back Back Nieuws

Mogelijk toch publiek bij Eurovisie Songfestival

01 april 2021

Het Eurovisie Songfestival in mei is een van de Fieldlab Testevenementen waarbij gekeken wordt hoe Nederland op een veilige manier evenementen kan organiseren met het oog op het coronavirus. Hiermee wordt de mogelijkheid op publiek in Rotterdam iets groter.

3.500 toeschouwers per show

Demissionair minister Arie Slob (Media) zegt donderdag in De Telegraaf dat de regering heeft besloten om van het Songfestival een Fieldlab-testevenement te maken. Per show mogen 3.500 toeschouwers aanwezig zijn. Het gaat om in totaal negen shows: twee halve finales, de finale en zes repetities. Het Eurovisie Songfestival vindt plaats van 18 tot en met 22 mei. Hoewel de kans iets groter is geworden, heeft Slob ook al gezegd dat pas eind april wordt besloten of het evenement ook echt met publiek door kan gaan. Als het aantal coronabesmettingen fors stijgt, zal het Songfestival ook doorgaan, maar dan zonder publiek.

Meer duidelijkheid

In de komende weken moet er meer duidelijk worden over de wijze waarop publiek kan worden ontvangen en hoe de kaartverkoop zal plaatsvinden, laat de organisatie weten. Kaarthouders hebben eerder toezegging gehad als eerste de kans te krijgen nieuwe kaarten te kunnen kopen.

Ook al Fieldlab-tests bij theatervoorstellingen, voetbal, concert en dancefeest

Het Songfestival sluit zich aan bij een reeks proefevenementen die zijn georganiseerd onder de noemer Fieldlab. Bij die evenementen wordt bekeken hoe tijdens de coronacrisis op een verantwoorde wijze toch evenementen georganiseerd kunnen worden. Eerder gebeurde dat al bij meerdere theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden, een concert van André Hazes en een dancefeest. Namens Nederland doet Jeangu Macrooy met het nummer Birth Of A New Age mee aan het Songfestival in Rotterdam Ahoy.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!