Back Back Nieuws

Mogelijk duurzaamste festival van Nederland in Tilburg

28 januari 2015
Tillywood Magazine, Stichting Duurzaam Organiseren en Fontys ACI onderzoeken de mogelijkheden om aan het eind van de zomer van 2015 een tweedaags festival te organiseren, wat het duurzaamste festival van Nederland moet worden. Naast duurzaamheid staat Tillywoodstock, zoals het festival heet, voor talentontwikkelingen. Daarom werkt de organisatie nauw samen met lokale opleidingen. Niet alleen jong talent, maar ook nationale en internationale artiesten zullen te zien zijn op Tillywoodstock.

Tillywoodstock
Tillywoodstock moet plaats gaan vinden in september van dit jaar in het centrum van Tilburg. De organisatie is momenteel in overleg met verschillende partners om tot een mooi en duurzaam evenement te komen. De eerste dag draait voornamelijk om beweging (dance), dag twee staat muziek (singer/songwriters en rockbands) centraal. De gemeenschappelijke factor bestaat uit een crossover tussen (inter)nationaal talent en reeds gevestigde namen.

Keurmerk
Stichting Duurzaam Organiseren (SDO) is ontstaan vanuit de behoefte een transparant en objectief keurmerk voor publieke en besloten evenementen. Hier is de Barometer Duurzame Evenementen (BDE) uit voortgevloeid, een keurmerk dat door Stichting Duurzaam Organiseren in samenwerking met Stichting Milieukeur werd opgezet. Dit is een milieucertificaat, waarbij een duurzaam evenement via een set van milieucriteria kan scoren op brons, zilver of goud. Het gouden niveau is gekoppeld aan het keurmerk Milieukeur onder toezicht van de Nederlandse Raad van Accreditatie. Dit om de onafhankelijkheid en professionaliteit te borgen en om de promotiewaarde van het branche-eigen keurmerk te vergroten.

In vergelijking met andere (internationale) keurmerken is de Barometer een onafhankelijk productcertificaat op basis van harde criteria (opgesteld door meer dan 100 stakeholders uit de branche) die door externe auditing getoetst worden. Andere keurmerken worden op basis van selfassesment behaald of door middel van CO2 reductie. Naast het ondersteunen van organisaties om evenementen te verduurzamen, sluit DO ook leveranciers aan die conform het keurmerk hun producten of diensten leveren. Tevens initieert DO ook projecten om ketens duurzaam te optimaliseren. De kracht van DO zit in het leveren van praktische oplossingen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!