MobiliteitsRAI verbindt sector en stelt mobiliteit centraalMobiliteitsRAI verbindt sector en stelt mobiliteit centraal
Back Back Nieuws

MobiliteitsRAI verbindt sector en stelt mobiliteit centraal

22 februari 2017

Zero emission, drone distribution, elektrische fietsverkoop en helaas ook files; de uitdagingen en kansen voor de mobiliteitsbranche zijn legio. Het nieuwe initiatief MobiliteitsRAI van RAI Vereniging en RAI Amsterdam speelt hier naadloos op in. De MobiliteitsRAI is een geheel nieuw zakelijk platform voor alle professionals in de mobiliteitsbranche. Door het koppelen van een driedaagse beurs aan een volwaardig congresprogramma, wordt één moment en plek gecreëerd waar de mobiliteit van morgen centraal staat. Tijdens de eerste editie ligt de nadruk op producten, diensten en onderhoud gericht op trailer-, carrosseriebouw en inbouw van zwaar en licht wegtransport. Het uitgebreide congresprogramma verrijkt, daagt uit en behandelt actuele vraagstukken, nieuwe ontwikkelingen, trends en regelgeving. De MobiliteitsRAI heeft de ambitie om vanaf 2019 en later door te groeien naar één platform waar alle modaliteiten, producten en diensten op het gebied van mobiliteit vertegenwoordigd zijn. De MobiliteitsRAI vindt plaats van 19-21 oktober 2017 in RAI Amsterdam en wordt eens in de twee jaar gehouden.

Het mobiliteitslandschap

Het mobiliteitslandschap ontwikkelt zich in een razend tempo. Ondernemers hebben dagelijks te maken met begrippen als autonoom rijden, last mile, zero emission, car sharing, drone distribution, platooning en meer. Daarnaast is er een groei in pakketdiensten, private lease aanbieders, elektrische fietsverkoop en helaas ook in files. De MobiliteitsRAI speelt op al deze aspecten in.

Steven van Eijck, voorzitter RAI Vereniging: 'RAI Vereniging heeft als autoriteit op het gebied van mobiliteit een traditie van 125 jaar waarin het beurzen heeft georganiseerd met RAI Amsterdam, passend bij de hedendaagse ontwikkelingen en wensen van de mobiliteitsbranche. Leden van RAI Vereniging zijn wereldwijd toonaangevend in de ontwikkeling van innovaties op dit gebied. Er is dan ook geen betere plek dan onder de vlag van RAI Vereniging en RAI Amsterdam één platform te creëren waar alle diensten en producten op het gebied van mobiliteit worden getoond en de bredere problematiek en oplossingen besproken. Onze ambitie is om de edities van 2019 en later, door te laten groeien naar één platform waar alle modaliteiten, producten en diensten vertegenwoordigd zijn.'

CEO Paul Riemens van RAI Amsterdam: 'We leven in een tijd dat maatschappelijke trends en technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen. De mobiliteitsbranche is een zichtbare en aansprekende sector voor het publiek. Hoe goed is het dan dat je als sector een platform creëert waarop je alle innovaties, kansen en uitdagingen bespreekt en etaleert in een geïntegreerd beurs- en congresprogramma. Met de MobiliteitsRAI slaan we samen met de RAI Vereniging een nieuwe weg in. We kijken er als RAI Amsterdam naar uit om dit programma voor de mobiliteit community in Nederland te ontwikkelen.'

Beurs- en congresprogramma 2017

MobiliteitsRAI 2017 bestaat uit een uitgebreid beurs- en congresprogramma. Op de beursvloer ligt tijdens de komende editie de nadruk op producten, diensten en onderhoud gericht op trailer-, carrosseriebouw en inbouw van zwaar en licht wegtransport. Ook worden per segment kennistheaters ingericht waar praktische informatie wordt gedeeld en ondernemers direct hun voordeel mee kunnen doen. Het congres heeft als doel om alle professionals uit de mobiliteitssector, beleidsmakers en politici e.a. samen te brengen en kennis te delen. Om het programma inhoudelijk optimaal aan te laten sluiten op de marktontwikkelingen, wordt voor de organisatie van het congres nauw samengewerkt met de sector. Daarmee wordt de eerste MobiliteitsRAI een waar inspiratiemoment voor transporteurs, fleetowners, logistiek dienstverleners, verladers, chauffeurs en autoservice- en garagebedrijven.

Over MobiliteitsRAI

De MobiliteitsRAI zal tweejaarlijks worden georganiseerd door RAI Amsterdam onder auspiciën van RAI Vereniging. De eerste editie vindt plaats van donderdag 19 t/m zaterdag 21 oktober 2017. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!