Back Back Nieuws

Mobiele luxe hotelkamer in een container

18 februari 2008
Het is vanaf nu mogelijk om te slapen in een luxe hotelkamer die gemaakt is in een grote container. Deze eerste mobiele hotelkamer van Nederland is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Jan Snel en zal worden ingezet bij grote evenementen waar voor korte tijd veel hotelkamers nodig zijn.

De luxe hotelkamer ziet er van binnen niet uit als een container, heeft alle faciliteiten die normale hotelkamers ook hebben en kan op elke locatie ter wereld geplaatst en weer weggehaald worden. Hiermee is het familiebedrijf de eerste producent van verplaatsbare hotelkamers in Nederland.

De containers met de hotelkamers kunnen aan elkaar geschakeld worden zodat er een volwaardig hotel ontstaat dat op of vlakbij het evenemententerrein geplaatst kan worden. Op deze manier kan er snel en goedkoop een luxe hotel gebouwd worden voor grote evenementen zoals de Olympische Spelen. Na afloop kan het hotel gemakkelijk weer weggehaald worden, zodat er niet speciaal voor het evenement hotels gebouwd hoeven worden en de gasten dicht bij het evenement kunnen overnachten.

Harry van Zandwijk, directeur Jan Snel: “Wij verzorgen al jaren de sanitaire voorzieningen bij grote internationale evenementen als de Olympische Spelen, Asian Games, de 24 uur van Le Mans en de KLM Open. Vanuit deze branche kwam de afgelopen jaren steeds vaker de vraag of wij ook tijdelijke hotelkamers konden leveren. Aangezien er nog geen producent van dit product was, hebben wij een verplaatsbare hotelkamer ontwikkeld die op het gebied van interieur en faciliteiten niet onderdoet voor een permanente hotelkamer."

Er zijn standaard containers waarin twee hotelkamers van 16m2 geplaatst zijn, maar andere formaten zijn ook mogelijk. Naast de standaard faciliteiten zoals een goed bed, luxe badkamer met douche en toilet en een flatscreen TV, kan het interieur volledig naar wens van de opdrachtgever ontworpen worden. Zo kan er ook een keukentje in geplaatst worden of kan de inrichting aangepast worden aan de huisstijl van een hotelketen. Jan Snel is al in gesprek met een grote buitenlandse partij voor de levering van 1.000 kamers.

Jan Snel is één van de grootste spelers in de markt voor tijdelijke en flexibele accommodaties. Het bedrijf bouwt al jaren tijdelijke en flexibele accommodaties voor o.a. zorginstellingen, scholen, kantoren en de bouw. Naast het hoofdkantoor in Montfoort, heeft Jan Snel vestigingen in Limburg, Zeeland en België.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!